Ξεκινάμε με την παρασκευή του προζυμιού. Αυτή η διαδικασία μπορεί να μας πάρει έως δύο ημέρες ανάλογα με τις συνθήκες θερμοκρασίας. Για να βοηθήσουμε τη διαδικασία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το φούρνο στους 35-37 βαθμούς.
Με επεξεργαστή τροφίμων ή σε γουδί χοντροσπάζουμε τα ρεβίθια. Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο βάζο και προσθέτουμε το βραστό νερό, το φύλλο δάφνης και τα φύλλα βασιλικού. Τοποθετούμε το βάζο σε ζεστό σημείο χωρίς να το κλείσουμε εντελώς. Μετά από αρκετές ώρες θα δούμε να εμφανίζονται στην επιφάνεια του βάζου ένας αφρός. Αν αυτό δε συμβεί η διαδικασία θα έχει αποτύχει και γιαυτό θα πρέπει να ξεκινήσουμε από την αρχή.
Σε ένα άλλο βάζο μεταφέρουμε τον αφρό με προσοχή. προσθέτουμε σχεδόν ίση ποσότητα αλεύρου προκειμένου να πάρουμε έναν παχύρρευστο χυλό. Επωάζουμε και πάλι, σε ζεστό μέρος, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Στην ίδια θερμοκρασία κρατάμε και το βάζο με τα ρεβίθια.
Μπορούμε να επαναλάβουμε αυτή τη διαδικασία προσθέτοντας επιπλέον αφρό που θα έχει δημιουργηθεί λίγο πάλι αλεύρι και αφήνοντας πάλι να διπλασιαστεί. Αν χρειάζεται νερό να πάρουμε παχύρρευστο χυλό προσθέτουμε από αυτό που θα υπάρχει στο βάζο με τα ρεβίθια το οποίο διατηρούμε σε όλη τη διαδικασία σε θερμοκρασία των 37 βαθμών.
Όταν το προζύμι μας θα έχει διπλασιαστεί σε τελικό όγκο και θα έχει αρκετές φυσαλίδες είμαστε έτοιμοι να το χρησιμοποιήσουμε για το ζύμωμα του ψωμιού.
Αν περισσέψει το αναπιάνουμε ξανά με την ίδια διαδικασία και το κρατάμε στο ψυγείο για επόμενη παρασκευή μας, αναπιάνοντας το μια φορά την εβδομάδα.