Σε κάδο του μίξερ ή μπολ ανάδευσης κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι.
Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε τη μαγιά με μια κουταλιά αλεύρι και λίγο από το γάλα, ανακατεύουμε και αφήνουμε να μείνει 10-15 λεπτά. Το αδειάζουμε στο μείγμα αλεύρων και προσθέτουμε το μισό βούτυρο και το μισό γάλα. Ζυμώνουμε με το γάντζο του μίξερ ή με τα χέρια μας προσθέτοντας σιγά σιγά το υπόλοιπο βούτυρο και το υπόλοιπο γάλα και το νερό. Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ζύμη λεία και ελαστική.
Σκεπάζουμε με σελοφάν ή μια καθαρή πετσέτα και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.
Στο διάστημα αυτό φτιάχνουμε το χορόζι.
Σε τηγάνι ή μικρή κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και μόλις ζεσταθεί καλά προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να ψηθεί χωρίς να πάρει χρώμα.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το μαχλέπι ανακατεύουμε καλά, αποσύρουμε από την εστία και αφήνουμε να γίνει χλιαρό.
Ντύνουμε με χαρτί ψησίματος μια φόρμα ή ένα ταψί με διάμετρο 24 εκατοστά.
Μοιράζουμε τη ζύμη σε δυο ίσα μέρη και στρώνουμε το ένα στη φόρμα μας, απλώνοντας το καλά. Κρύβουμε το νόμισμα στη ζύμη, τυλιγμένο με αλουμινόχαρτο.
Μεταφέρουμε από πάνω το χλιαρό χορόζι ομοιόμορφα.
Απλώνουμε σε επιφάνεια εργασίας το άλλο κομμάτι της ζύμης με διάμετρο ίση με αυτή της φόρμας.
Το τοποθετούμε από πάνω, πατώντας το τις παλάμες μας να απλωθεί και ενωθεί με το κάτω κομμάτι. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.
Διακοσμούμε με δυο πιρούνια. Χτυπάμε τον κρόκο με το γιαούρτι και το απλώνουμε με πινέλο στην επιφάνεια. Σκορπάμε τα σουσάμια στην επιφάνεια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς και αέρα για 50 λεπτά. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο τα πρώτα 40 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε να σταθεί λίγο πάνω σε σχάρα και μεταφέρουμε σε πιατέλα.
Μπορούμε να την τυλίξουμε σε σελοφάν, αφού κρυώσει καλά, μέχρι την ημέρα που θα την κόψουμε.