Επιστροφή

Ψωμάκια με γλυκοπατάτες και φέτα

6 ψωμάκια

Συστατικά
  

  • 200 γρ αλεύρι δυνατό
  • 75 γρ αλεύρι σκληρό
  • 6 γρ μαγιά ξηρή
  • 100 γρ γλυκοπατάτα τριμμένη στο χοντρό μέρος του τρίφτη
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
  • 130 ml νερό θερμοκρασία 28-30 βαθμούς
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 50 γρ κολοκυθόσπορους και λίγους για την επιφάνεια.
  • 50 γρ τυρί φέτα τριμμένη
  • 1 κρόκο αυγού

Οδηγίες
 

  • Σε κάδο του μίξερ (ή σε μπολ ανάδευσης) κοσκινίζουμε το αλεύρι. Προσθέτουμε το αλάτι και το ξίδι και ανακατεύουμε. Συνεχίζουμε με τη μαγιά και τις γλυκοπατάτες και το νερό. Ζυμώνουμε με το γάντζο του μίξερ για 1-2 λεπτά και αφήνουμε να σταθεί για 30 λεπτά. (αν δεν έχουμε μίξερ κατάλληλο για ζύμωμα ζυμώνουμε με το χέρι. Ο χρόνος ζυμώματος θα είναι μεγαλύτερος)
  • Μετά από την πάροδο των 30 λεπτών προσθέτουμε τη φέτα και τους κολοκυθόσπορους και ζυμώνουμε για 5 λεπτά με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα. Σκεπάζουμε τη ζύμη και αφήνουμε μια έχω μιάμιση ώρα να διπλασιαστεί σε όγκο.
  • Μεταφέρουμε τη διογκωμένη ζύμη σε επιφάνεια εργασίας ελαφρά αλευρωμένη και μοιράζουμε σε έξι ίσα κομμάτια.
  • Πλάθουμε τα κομμάτια σε ομοιόμορφες μπάλες και τις αραδιάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με ελαφρώς λαδωμένο χαρτί ψησίματος, αφήνοντας κενό ανάμεσα τους
  • Αφήνουμε τα ψωμιά σε ζεστό μέρος (μπορούμε να τα βάλουμε στο φούρνο στους 40 βαθμούς) για μια ώρα περίπου να διπλασιαστούν σε όγκο.
  • Αλείφουμε τα ψωμάκια με τον κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με κολοκυθόσπορους.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς και αντιστάσεις στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 20 λεπτά.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσουν.
  • Μπορούμε να τα απολαύσουμε με το πρωινό μας ή να φτιάξουμε σάντουιτς με αυτά ή και να συνοδεύσουμε το γεύμα μας.