Σε μικρό κατσαρολάκι βάζουμε τα 200 ml από το γάλα μαζί με το βούτυρο και ζεσταίνουμε.
Στο υπόλοιπο γάλα προσθέτουμε το κορν φλάουερ, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα κουζίνας να διαλυθεί το κορν φλάουερ και η ζάχαρη. Προσθέτουμε το μείγμα στο ζεστό γάλα ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πάρει βράση.
Προσθέτουμε το κακάο κοσκινισμένο τον καφέ και του ουίσκι, ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από την εστία. Αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντας περιοδικά να μην πιάσει πέτσα.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί και την ενσωματώνουμε στην κρύα κρέμα με απαλές κινήσεις.
Μοιράζουμε σε μπολάκια και γαρνίρουμε με κομμάτια τριμμένης σοκολάτας.