Επιστροφή

Κρέμα σοκολάτα-καφέ

3 μπολάκια

Συστατικά
  

  • 250 ml γάλα
  • 30 γρ βούτυρο
  • 2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • 3 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
  • 1 τσιμπιά αλάτι
  • 1/4 κουτ. γλυκού άρωμα βανίλιας
  • 1/2 πορτοκάλι το ξύσμα του μόνο
  • κουτ.σούπας κακάο
  • 30 ml δυνατό καφέ φίλτρου
  • 1 κουτ. σούπας ουίσκι ή κάποιο λικέρ ή κονιάκ
  • 125 γρ κρέμα γάλακτος
  • σοκολάτα 70% σε περιεκτικότητα κακάο για τη διακόσμηση

Οδηγίες
 

  • Σε μικρό κατσαρολάκι βάζουμε τα 200 ml από το γάλα μαζί με το βούτυρο και ζεσταίνουμε.
  • Στο υπόλοιπο γάλα προσθέτουμε το κορν φλάουερ, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα κουζίνας να διαλυθεί το κορν φλάουερ και η ζάχαρη. Προσθέτουμε το μείγμα στο ζεστό γάλα ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πάρει βράση.
  • Προσθέτουμε το κακάο κοσκινισμένο τον καφέ και του ουίσκι, ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από την εστία. Αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντας περιοδικά να μην πιάσει πέτσα.
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί και την ενσωματώνουμε στην κρύα κρέμα με απαλές κινήσεις.
  • Μοιράζουμε σε μπολάκια και γαρνίρουμε με κομμάτια τριμμένης σοκολάτας.

Σημειώσεις

Λόγω της ημέρας του καφέ δείτε μια άλλη συνταγή εδώ που περιέχει καφέ.