Σήμερα λένε είναι η παγκόσμια γιορτή του καφέ, η γιορτή των ηλικιωμένων η αρχή του μήνα!!
Ας τα γιορτάσουμε όλα με ένα απλό γλυκό!!
Προσαρμογή από το βιβλίο συνταγών “Καφές”
Κρέμα σοκολάτα-καφέ
3 μπολάκια
Συστατικά
- 250 ml γάλα
- 30 γρ βούτυρο
- 2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
- 3 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
- 1 τσιμπιά αλάτι
- 1/4 κουτ. γλυκού άρωμα βανίλιας
- 1/2 πορτοκάλι το ξύσμα του μόνο
- κουτ.σούπας κακάο
- 30 ml δυνατό καφέ φίλτρου
- 1 κουτ. σούπας ουίσκι ή κάποιο λικέρ ή κονιάκ
- 125 γρ κρέμα γάλακτος
- σοκολάτα 70% σε περιεκτικότητα κακάο για τη διακόσμηση
Οδηγίες
- Σε μικρό κατσαρολάκι βάζουμε τα 200 ml από το γάλα μαζί με το βούτυρο και ζεσταίνουμε.
- Στο υπόλοιπο γάλα προσθέτουμε το κορν φλάουερ, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα κουζίνας να διαλυθεί το κορν φλάουερ και η ζάχαρη. Προσθέτουμε το μείγμα στο ζεστό γάλα ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να πάρει βράση.
- Προσθέτουμε το κακάο κοσκινισμένο τον καφέ και του ουίσκι, ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από την εστία. Αφήνουμε να κρυώσει ανακατεύοντας περιοδικά να μην πιάσει πέτσα.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί και την ενσωματώνουμε στην κρύα κρέμα με απαλές κινήσεις.
- Μοιράζουμε σε μπολάκια και γαρνίρουμε με κομμάτια τριμμένης σοκολάτας.
Σημειώσεις
Λόγω της ημέρας του καφέ δείτε μια άλλη συνταγή εδώ που περιέχει καφέ.
Αρώματα πολλά σε αυτή τη νόστιμη κρέμα! Κέρασμα που είναι ό,τι πρέπει για όλες τις ημέρες και όχι μόνο για την παγκόσμια ημέρα καφέ!