Επιστροφή

Σάλτσα καπονάτα

Συστατικά
  

  • 1 μέτρια στρογγυλή μελιτζάνα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 3 ντομάτες πομοντόρι κομμένες σε κύβους
  • 1 κουτ. γλυκού κάπαρη
  • 5-6 ελιές κομμένες
  • 1 κουτ. γλυκού κουκουνάρι προαιρετικό
  • 40 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας ξύδι
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγα φύλλα βασιλικού

Οδηγίες
 

  • Πλένουμε τη μελιτζάνα την καθαρίζουμε αφαιρώντας μέρος της φλούδας. Την κόβουμε σε κύβους και την αλατίζουμε. Την αφήνουμε σε σουρωτήρι για 30 λεπτά.
  • Σε τηγάνι βάζουμε το μισό ελαιόλαδο και τηγανίζουμε ελαφρά τους κύβους της μελιτζάνας. Τις βγάζουμε σε πιάτο.
  • Βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδια για 6-7 λεπτά ανακατεύοντας.
  • Προσθέτουμε τις μελιτζάνες τους κύβους της ντομάτας και τα υπόλοιπα υλικά νοστιμίζουμε με λίγο αλάτι και πιπέρι και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι μελιτζάνες και να δέσει η σάλτσα.
  • Σερβίρουμε ζεστή με ζυμαρικά ή αφού κρυώσει λίγο με ένα αυγό ή σε μπρουσκέτες. Διακοσμούμε με επιπλέον φύλλα βασιλικού.