Πλένουμε τα κολοκυθάκια και κόβουμε ένα κομμάτι από τη μεριά που ήταν το κοτσάνι. Με ένα κουτάλι ή άλλο εργαλείο αδειάζουμε τα κολοκυθάκια.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράζουμε τις φακές για 20 περίπου λεπτα. Δεν θέλουμε να βράσουν πολύ. Τις στραγγίζουμε.
Σε ένα μπολ ανάδευσης βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε τα κολοκυθάκια.
Σκεπάζουμε με τα κομμάτια που είχαμε αφαιρέσει, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και νερό που σχεδόν να τα σκεπάζει.
Βράζουμε για περίπου 45 λεπτά αφήνοντας να έχουν λίγη σάλτσα.
Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό μαζί με το χυμό λεμονιού και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Αποσείρουμε από την εστία και σεβίρουμε.