Επιστροφή

Κολοκυθάκια γεμιστά με φακόρυζο

Συστατικά
  

  • 5 κολοκυθάκια
  • 80 γρ φακές
  • 5 κουτ. γλυκού ρύζι μπασμάτι
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανού ψιλοκομμένο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ώριμη ντομάτα ψιλοκομμένη
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουτ. γλυκού κουκουνάρι
  • 50 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον για την κατσαρόλα
  • 1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
  • 1 μικρό λεμόνι το χυμό του

Οδηγίες
 

  • Πλένουμε τα κολοκυθάκια και κόβουμε ένα κομμάτι από τη μεριά που ήταν το κοτσάνι. Με ένα κουτάλι ή άλλο εργαλείο αδειάζουμε τα κολοκυθάκια.
  • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράζουμε τις φακές για 20 περίπου λεπτα. Δεν θέλουμε να βράσουν πολύ. Τις στραγγίζουμε.
  • Σε ένα μπολ ανάδευσης βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε τα κολοκυθάκια.
  • Σκεπάζουμε με τα κομμάτια που είχαμε αφαιρέσει, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και νερό που σχεδόν να τα σκεπάζει.
  • Βράζουμε για περίπου 45 λεπτά αφήνοντας να έχουν λίγη σάλτσα.
  • Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό μαζί με το χυμό λεμονιού και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
  • Αποσείρουμε από την εστία και σεβίρουμε.