share

Κολοκυθάκια γεμιστά με φακόρυζο

από
Κολοκυθάκια γεμιστά με φακόρυζο

Πριν μέρες όταν ακόμη ήταν οι ημέρες της νηστείας σκέφτηκα να κάνω γεμιστά κολοκυθάκια.

Και για να αλλάξω τα κλασικά γεμιστά, σκεπτόμενη έναν άλλο πειραματισμό με πιπεριές γεμιστές προσάρμοσα τα υλικά σε γέμιση για κολοκυθάκια.

Είχα και αυτά τα στρογγυλά κολοκυθάκια που βολεύουν στο γέμισμα και έτσι όλα καλά!!

Το εσωτερικό τους δεν το πέταξα, έγινε μια πρόχειρη πίτα με λίγο τραχανά και τριμμένο καρότο.

Κολοκυθάκια γεμιστά με φακόρυζο

Συστατικά
  

  • 5 κολοκυθάκια
  • 80 γρ φακές
  • 5 κουτ. γλυκού ρύζι μπασμάτι
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανού ψιλοκομμένο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ώριμη ντομάτα ψιλοκομμένη
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουτ. γλυκού κουκουνάρι
  • 50 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον για την κατσαρόλα
  • 1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
  • 1 μικρό λεμόνι το χυμό του

Οδηγίες
 

  • Πλένουμε τα κολοκυθάκια και κόβουμε ένα κομμάτι από τη μεριά που ήταν το κοτσάνι. Με ένα κουτάλι ή άλλο εργαλείο αδειάζουμε τα κολοκυθάκια.
  • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράζουμε τις φακές για 20 περίπου λεπτα. Δεν θέλουμε να βράσουν πολύ. Τις στραγγίζουμε.
  • Σε ένα μπολ ανάδευσης βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε τα κολοκυθάκια.
  • Σκεπάζουμε με τα κομμάτια που είχαμε αφαιρέσει, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και νερό που σχεδόν να τα σκεπάζει.
  • Βράζουμε για περίπου 45 λεπτά αφήνοντας να έχουν λίγη σάλτσα.
  • Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό μαζί με το χυμό λεμονιού και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
  • Αποσείρουμε από την εστία και σεβίρουμε.
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode