Επιστροφή

Νηστίσιμο κέικ της Μεγάλης Παρασκευής

Συστατικά
  

  • 300 γρ αλεύρι μαλακό
  • 250 γρ ζάχαρη
  • 325 γρ ινδοκάρυδο
  • 250 ml χυμό πορτοκαλιού
  • 3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • ξύσμα από τα πορτοκάλια που στύψαμε
  • 1 κουτ. γλυκού άρωμα βανίλιας

Οδηγίες
 

  • Σε ένα μπολ ανάδευσης τοποθετούμε όλα τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με μια μαρίζ. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού συνεχίζοντας την ανάδευση. Θα προκύψει ένα χυλός.
  • Στρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα κέικ και μεταφέρουμε το μείγμα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αντιστάσεις για 30 λεπτά.
  • Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
  • Αν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη.