Η φίλη μου και κουμπάρα, Ελένη κάθε Μεγάλη Παρασκευή φτιάχνει αυτό το κέικ χάριν της νηστείας του ελαιόλαδου, έτσι έχει προκύψει και ο τίτλος τη συνταγής.
Φέτος βρέθηκα στη βεράντα της όπου μαζί με τον καφέ μας δοκίμασα το κέικ, έβγαλα δυο φωτογραφίες για το καλό και πήρα φεύγοντας τη συνταγή την οποία έχει γραμμένη στο τετραδιάκι της.
Προλαβαίνατε αν θέλετε να το φτιάξετε είναι τόσο απλό.
Εννοείται ότι μπορούμε να το φτιάξουμε και για άλλες νηστίσιμες ημέρες και όχι μόνο.
Νηστίσιμο κέικ της Μεγάλης Παρασκευής
Συστατικά
- 300 γρ αλεύρι μαλακό
- 250 γρ ζάχαρη
- 325 γρ ινδοκάρυδο
- 250 ml χυμό πορτοκαλιού
- 3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- ξύσμα από τα πορτοκάλια που στύψαμε
- 1 κουτ. γλυκού άρωμα βανίλιας
Οδηγίες
- Σε ένα μπολ ανάδευσης τοποθετούμε όλα τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με μια μαρίζ. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού συνεχίζοντας την ανάδευση. Θα προκύψει ένα χυλός.
- Στρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα κέικ και μεταφέρουμε το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αντιστάσεις για 30 λεπτά.
- Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
- Αν θέλετε μπορείτε να πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη.