Σε ένα μπολ ανάδευσης βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, τη σκόνη μουστάρδας και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και με τα δάκτυλά μας το ενσωματώνουμε στο μείγμα αλεύρου.
Προσθέτουμε το ξινόγαλα, το μπλε τυρί και τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια. Ζυμώνουμε ελαφρά να ενσωματωθούν τα υλικά.
Σε μια λαμαρίνα στρώνουμε χαρτί ψησίματος ελαφρά λαδωμένο και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα σε κύκλο με διάμετρο 18-20 εκατοστά.
Κόβουμε με ένα βρεγμένο μαχαίρι σε έξι κομμάτια και τα αραιώνουμε μεταξύ τους κατά ένα εκατοστό.
Αλείφουμε με τον κρόκο αυγού την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με το μαυροσούσαμο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς και αντιστάσεις στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 20- 25 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για λίγα λεπτά.
Τρώγονται ζεστά αλλά και κρύα.
Εγώ τα συνόδευσα με ένα ντιπ από ρεβίθια ψητές κόκκινες πιπεριές λίγο ταραμά λεμόνι και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο τα οποία χτύπησα στο μπλέντερ μέχρι να πάρω ένα αρκετά ομογενοποιημένο μείγμα.