Επιστροφή

Μαρμελάδα φράουλα με rhubarb

2 βαζάκια των 210γρ

Συστατικά
  

  • 180 γρ rhubarb
  • 200 γρ φράουλες
  • 300 γρ ζάχαρη
  • 1 λεμόνι μικρό το χυμό του
  • 1/2 κουτ. γλυκού άρωμα βανίλιας

Οδηγίες
 

  • Πλένουμε τις φράουλες (χωρίς να κόψουμε το κοτσανάκι τους). Μετά κόβουμε το κοτσανάκι τους και τις κόβουμε σε κύβους.
  • Κόβουμε τις άκρες από το rhubarb, αφαιρούμε τυχόν σκληρά μέρη του και το κόβουμε σε κομμάτια 2 εκατοστών.
  • Σε γυάλινο μπολ τοποθετούμε τα φρούτα τη ζάχαρη και το μισό χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε καλά, σκεπάζουμε με σελοφάν και αφήνουμε για 10-12 ώρες στο ψυγείο.
  • Μεταφέρουμε σε κατσαρόλα και φέρνουμε σε θερμοκρασία βρασμού, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Συνεχίζουμε το βράσιμο σε μέτρια ένταση ανακατεύοντας περιοδικά. Αφαιρούμε προσεκτικά τον αφρό που θα δημιουργηθεί. Αν θέλουμε λιώνουμε λίγο με την κουτάλα του πουρέ.
  • Προσθέτουμε τη βανίλια και βράζουμε μέχρι να δέσει η μαρμελάδα. Λίγο πριν αποσύρουμε από την εστία προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού.
  • Μεταφέρουμε σε αποστειρωμένα βάζα και κλείνουμε καλά.

Σημειώσεις

Για πικάντικο αποτέλεσμα μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη βανίλια με 1 κουτ. γλυκού τριμμένο φρέσκο τζίτζερ.
Περισσότερα για τις τεχνικές σχετικά με τις μαρμελάδες μπορείτε να δείτε εδώ.