Επιστροφή

Ομελέτα με κουνουπίδι και μπαχαρικά

1 άτομο

Συστατικά
  

  • 300 γρ μπουκέτα κουνουπιδιού
  • 1 κρεμμύδι μικρό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 αυγά
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • κουρκουμά
  • καπνιστή πάπρικα
  • κύμινο
  • 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • λίγα φύλλα μαϊντανού

Οδηγίες
 

  • Πλένουμε το κουνουπίδι και το κόβουμε σε μικρά μπουκέτα. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε λεπτές φέτες, κάνουμε το ίδιο με το σκόρδο.
  • Σε ένα τηγάνι βάζουμε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τα μπουκέτα του κουνουπιδιού και συνεχίζουμε για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας περιοδικά.
  • Σε προθερμασμένο φούρνο (στους 180 βαθμούς και αέρα) βάζουμε ένα μικρό ταψί καλά αλειμμένο με ελαιόλαδο.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τα μπαχαρικά το μπέικιν και το αλεύρι. Από τα μπαχαρικά εγώ έβαλα μια καλή τσιμπιά, μπορείτε και περισσότερο.
  • Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αδειάζουμε μέσα το μείγμα κουνουπιδιού και περιχύνουμε με το μείγμα αυγών και τα φύλλα μαϊντανού.
  • Ψήνουμε στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 20-25 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα και να έχει ψηθεί το αυγό.
  • Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε να σταθεί 2-3 λεπτά και σερβίρουμε.