Την τελευταία εβδομάδα ξεσκονίζοντας μια από τις βιβλιοθήκες κατέβασα κάποια τεύχη που μου είχε χαρίσει κάποια φίλη, ένθετα της Καθημερινής με επιμέλεια από το Γαστρονόμο, σχετικά με τις κουζίνες του κόσμου.
Το πρώτο που κράτησα κοντά μου ήταν αυτό που αναφέρεται στο Ιράν και κόλλησα, το έχω ξεφυλλίσει πολλές φορές, με έχουν ενθουσιάσει οι προσθήκες μπαχαρικών σε πολλά γλυκά και αρμυρά πιάτα.
Κράτησα σημειώσεις για το τι θα ήθελα να φτιάξω, σίγουρα άμεσα δυο τρία.
Ξεκίνησα σήμερα από ένα εύκολο αρμυρό μιας και μισό κουνουπίδι έπρεπε να καταναλωθεί άμεσα.
Εύκολα και γρήγορα είχα ένα πιάτο για το μεσημεριάτικο μου γεύμα.
Θα ακολουθήσει γλυκιά συνταγή σύντομα μείνετε συντονισμένοι.
Ομελέτα με κουνουπίδι και μπαχαρικά
1 άτομο
Συστατικά
- 300 γρ μπουκέτα κουνουπιδιού
- 1 κρεμμύδι μικρό
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 αυγά
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- κουρκουμά
- καπνιστή πάπρικα
- κύμινο
- 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- λίγα φύλλα μαϊντανού
Οδηγίες
- Πλένουμε το κουνουπίδι και το κόβουμε σε μικρά μπουκέτα. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε λεπτές φέτες, κάνουμε το ίδιο με το σκόρδο.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τα μπουκέτα του κουνουπιδιού και συνεχίζουμε για 3-4 λεπτά ανακατεύοντας περιοδικά.
- Σε προθερμασμένο φούρνο (στους 180 βαθμούς και αέρα) βάζουμε ένα μικρό ταψί καλά αλειμμένο με ελαιόλαδο.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τα μπαχαρικά το μπέικιν και το αλεύρι. Από τα μπαχαρικά εγώ έβαλα μια καλή τσιμπιά, μπορείτε και περισσότερο.
- Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αδειάζουμε μέσα το μείγμα κουνουπιδιού και περιχύνουμε με το μείγμα αυγών και τα φύλλα μαϊντανού.
- Ψήνουμε στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 20-25 λεπτά μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα και να έχει ψηθεί το αυγό.
- Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε να σταθεί 2-3 λεπτά και σερβίρουμε.