Επιστροφή

Μήλο γεμιστό με αβοκάντο μπλε τυρί και ρόδια

Συστατικά
  

  • 1 μήλο
  • 1/2 ώριμο αβοκάντο
  • λίγους κύβους μπλε τυρί
  • 1/4 μικρό ρόδι τα σπόρια του
  • Χυμό λεμονιού
  • εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Οδηγίες
 

  • Πλένουμε πολύ καλά το μήλο και το σκουπίζουμε. Κόβουμε μια φέτα από το πάνω μέρος του μήλου. Με κουταλάκι ή ειδικό εργαλείο αφαιρούμε το εσωτερικό του πετώντας τα κουκούτσια και τα σκληρά μέρη.
  • Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το κόβουμε σε κύβους. Κόβουμε μερικούς μικρούς κύβους από το μπλε τυρί.
  • Σε ένα μικρό μπλολ βάζουμε μερικά κομμάτια από το εσωτερικό του μήλου, το αβοκάντο το τυρί, τα τα 3/4 από τα σπόρια ροδιού και ραντίζουμε με χυμό λεμονιού και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
  • Ανακατεύουμε προσεκτικά και γεμίζουμε το μήλο, προσθέτουμε επιπλέον ρόδια στην επιφάνεια αλλά και στο πιάτο που θα το σερβίρουμε.

Σημειώσεις

Αν σας αρέσει να φάτε το μήλο με τη φλούδα του αφήστε λίγο από το εσωτερικό του διαφορετικά φροντίστε να αφαιρέσετε όλο το εσωτερικό.
Μπορεί να προστεθούν  στη γέμιση μικρά κομμάτια μπέικον που θα έχουμε περάσει από τηγάνι. Σε αυτή την περίπτωση μπορούμε να φτιάξουμε μια βινεγκρέτ από ελαιόλαδο, μηλόξιδο αλάτι και πιπέρι και αν το προσθέσουμε στα υλικά ή πάνω από το γεμισμένο μήλο.
Αντί του τυριού μπορούν να προστεθούν καρύδια καβουρντισμένα για όσους θέλουν ένα χορτοφαγικό πιάτο.
Σήμερα έχω την τύχη να σας προτείνω και κρασί με τις συμβουλές πάντα από τη φίλη μου την Πόπη.
Ταιριάξτε το με ένα ροζέ Fairytale Αχαιών Οινοποιητική  ή κάποια Μαυροδάφνη ή  Μοσχάτο ημίγλυκο ή Μοσχάτο Αλεξανδρείας ημίξηρο.