Πριν τα Χριστούγεννα είχα αρχίσει να ξεφυλλίζω περιοδικά και διάφορα βιβλία κρατώντας σημειώσεις για μεζεδάκια ή ότι άλλο μικρό μου έκανε εντύπωση να αυτοσχεδιάσω κι εγώ.
Σχεδόν όλα τα σχέδια ανατράπηκαν λόγω άλλων υποχρεώσεων που με έκαναν να χάσω πολλές ώρες για αυτές, αλλά μαζί και τη διάθεση.
Μπαίνοντας ο νέος χρόνος προσπαθώ να ανακτήσω ότι έχασα από τη διάθεση τουλάχιστον.
Είπα να αρχίσω την καταγραφή των πειραματισμών μου με ένα πολύ ιδιαίτερο πιάτο, με κύριο κριτήριο το ότι περιέχει ρόδια, αυτό τον υπέροχο καρπό με τους πολλούς συμβολισμούς, όπως την καλοτυχία, την αφθονία, τη γονιμότητα, την αναγέννηση και ίσως πολλά ακόμη, ευχόμενη να έχουμε μια καλύτερη χρονιά παντού στον πλανήτη.
Αυτό που προτείνω μπορεί να αποτελέσει ένα αργοπορημένο πρωινό ή μια σαλάτα ή ακόμη και ένα συνοδευτικό για ένα ποτήρι κρασί, όλα στη συνταγή αλλά και στις παρατηρήσεις στο τέλος της συνταγής.
Τα υλικά αναφέρονται για ένα μεγάλο μήλο, προσαρμόστε ανάλογα με το πόσα θα φτιάξετε.
Μήλο γεμιστό με αβοκάντο μπλε τυρί και ρόδια
Συστατικά
- 1 μήλο
- 1/2 ώριμο αβοκάντο
- λίγους κύβους μπλε τυρί
- 1/4 μικρό ρόδι τα σπόρια του
- Χυμό λεμονιού
- εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Οδηγίες
- Πλένουμε πολύ καλά το μήλο και το σκουπίζουμε. Κόβουμε μια φέτα από το πάνω μέρος του μήλου. Με κουταλάκι ή ειδικό εργαλείο αφαιρούμε το εσωτερικό του πετώντας τα κουκούτσια και τα σκληρά μέρη.
- Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το κόβουμε σε κύβους. Κόβουμε μερικούς μικρούς κύβους από το μπλε τυρί.
- Σε ένα μικρό μπλολ βάζουμε μερικά κομμάτια από το εσωτερικό του μήλου, το αβοκάντο το τυρί, τα τα 3/4 από τα σπόρια ροδιού και ραντίζουμε με χυμό λεμονιού και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
- Ανακατεύουμε προσεκτικά και γεμίζουμε το μήλο, προσθέτουμε επιπλέον ρόδια στην επιφάνεια αλλά και στο πιάτο που θα το σερβίρουμε.