Καθαρίζουμε τα ρόδια και τα βάζουμε τα σπόρια σε καθαρό βάζο μαζί με τη βότκα.
Γράφουμε απέξω την ημερομηνία που ξεκινάμε. Αφήνουμε σε σκοτεινό ντουλάπι για ένα μήνα ανακινώντας μια φορά την εβδομάδα.
Μετά από ένα μήνα στραγγίζουμε το περιεχόμενο σε καθαρό μπουκάλι πλένοντας το από μουσελίνα. Πιέζουμε τα σπόρια να βγάλουν όλο το ζουμί τους.
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 5 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει καλά. Προσθέτουμε το σιρόπι στο μπουκάλι και ανακινούμε καλά.
Το λικέρ μας είναι έτοιμο.