Πλένουμε το κρέας και το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε καρέ.
Αν έχουμε φρέσκες χάντρες τις ξεσπυρίζουμε.
Σε τηγάνι ζεστό βάζουμε λίγο ελαιόλαδο (ίσα να καλύπτει τον πάτο του)
και σοτάρουμε το κρέας από όλες τις μεριές. Το μεταφέρουμε στην κατσαρόλα που θα το μαγειρέψουμε.
Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και το μεταφέρουμε στην κατσαρόλα μαζί με όσο λάδι έχει απομείνει.
Τοποθετούμε την κατσαρόλα στη ζεστή εστία και σβήνουμε με το κρασί.
Διαλύουμε τον μπελτέ σε λίγο νερό και τον προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
Προσθέτουμε ζεστό νερό να σκεπάζει το κρέας και βράζουμε σε μέτρια φωτιά.
Μόλις το κρέας έχει μαλακώσει προσθέτουμε τις χάντρες νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι, προσθέτουμε νερό αν χρειάζεται και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να έχουν βράσει καλά κρέας και χάντρες και να μελώσει η σάλτσα. Στο διάστημα αυτό δεν ανακατεύουμε με κουτάλα αλλά κουνάμε την κατσαρόλα κυκλικά.
Αποσύρουμε από την εστία αφήνουμε να σταθεί λίγο και σερβίρουμε.
Συνοδεύουμε με μια σαλάτα εποχής και το ίδιο κρασί που προσθέσαμε στο φαγητό.