Σε νερό αλατισμένο που βράζει ρίχνουμε τον αρακά και βράζουμε για 5-7 λεπτά. Τον αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και τον αφήνουμε σε ένα μπολ. Στο ίδιο νερό προσθέτουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Σε ένα γουδί βάζουμε τα φύλλα δυόσμου το σκόρδο και λίγο ανθό αλατιού το ελαιόλαδο, το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού και χτυπάμε να λιώσουν καλά.
Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και το πεκορίνο και συνεχίζουμε να χτυπάμε να πάρουμε ένα ομοιογενές αποτέλεσμα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά μας.
Μόλις τα ζυμαρικά μας βράσουν στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε στο πιάτο που θα σερβίρουμε. Προσθέτουμε τον αρακά και το πέστο και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε λίγο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο στο πιάτο και σερβίρουμε συνοδεύοντας με μια σαλάτα εποχής.