Επιστροφή

Ζυμαρικά με αρακά και ένα ελαφρύ πέστο

1 άτομο

Συστατικά
  

  • 100 γρ αρακά κατεψυγμένο
  • 100 γρ ζυμαρικά εδώ έχουμε λαζάνια
  • 4-5 φύλλα δυόσμου
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κουτ. γλυκού Χυμό λεμονιού και λίγο ξύσμα
  • 1 κουτ. σούπας αμύγδαλα φιλέ
  • 1 κουτ. σούπας πεκορίνο τριμμένο
  • 1 κουτ. γλυκού εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και λίγο για το σερβίρισμα
  • ανθό αλατιού

Οδηγίες
 

  • Σε νερό αλατισμένο που βράζει ρίχνουμε τον αρακά και βράζουμε για 5-7 λεπτά. Τον αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και τον αφήνουμε σε ένα μπολ. Στο ίδιο νερό προσθέτουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
  • Σε ένα γουδί βάζουμε τα φύλλα δυόσμου το σκόρδο και λίγο ανθό αλατιού το ελαιόλαδο, το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού και χτυπάμε να λιώσουν καλά.
  • Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και το πεκορίνο και συνεχίζουμε να χτυπάμε να πάρουμε ένα ομοιογενές αποτέλεσμα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο από το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά μας.
  • Μόλις τα ζυμαρικά μας βράσουν στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε στο πιάτο που θα σερβίρουμε. Προσθέτουμε τον αρακά και το πέστο και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε λίγο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο στο πιάτο και σερβίρουμε συνοδεύοντας με μια σαλάτα εποχής.

Σημειώσεις

Τα ζυμαρικά μπορεί να είναι σπαγγέτι ή λιγκουίνι  ή όποιο άλλο ζυμαρικό σας αρέσει.
Για περισσότερα άτομα πολλαπλασιάστε τα υλικά όμως μην βάλετε πολύ δυόσμο γιατί το αποτέλεσμα θα είναι έντονο.
Αν τα υλικά σας είναι περισσότερα μπορείτε να τα χτυπήσετε σε επεξεργαστή τροφίμων.
Ενημέρωση 7/6/23
Μια ανοιξιάτικη μέρα, γιατί καλοκαίρι δεν έχει ακόμη αγόρασα φρέσκο αρακά και το πιάτο τροποποιήθηκε ως προς το πέστο. Αντικατέστησα το πεκορίνο με φέτα και τα χτύπησα όλα στο μπλέντερ. 
Σέρβιρα με επιπλέον κύβους φέτας, εξίσου καλή ιδέα.
Ζυμαρικά με αρακά και πέστο αρακά φέτας
Δείτε εδώ και μια άλλη πρόταση ζυμαρικά με μπάμιες είναι τώρα η εποχή της μπάμιας.