Επιστροφή

Κριθαράκι με πικάντικο σαλάμι, πιπεριά και ντοματίνια

1 άτομο

Συστατικά
  

  • 2-3 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 πιπεριά κομμένη σε μικρές λωρίδες
  • 2-3 μικρές σκελίδες σκόρδου
  • 5-6 ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 5 φέτες πικάντικο σαλάμι κομμένο στη μέση
  • 80 γρ κριθαράκι
  • 70 γρ πολτό ντομάτας
  • 1 σφηνάκι λευκό κρασί
  • ζωμό λαχανικών ή βραστό νερό
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1/4 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα
  • φλούδες ή τριμμένο τυρί προαιρετικό.

Οδηγίες
 

  • Πλένουμε - καθαρίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά. Ετοιμάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά.
  • Σε τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι με τα σκόρδα για 4-5 λεπτά. Συνεχίζουμε με τις πιπεριές για 2-3 λεπτά ακόμη.
  • Προσθέτουμε το κριθαράκι δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Σβήνουμε με το κρασί.
  • Μόλις εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε τα ντοματίνια τον πολτό ντομάτας και βράζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας περιοδικά. Προσθέτουμε σταδιακά ζωμό ή βραστό νερό (όπως στη διαδικασία του ριζότο).
  • Λίγο πριν να έχει βράσει το κριθαράκι προσθέτουμε το σαλάμι, νοστιμίζουμε με τα μπαχαρικά μας και συνεχίζουμε μέχρι να έχει βράσει καλά το κριθαράκι και να έχει δέσει η σάλτσα του.
  • Αποσύρουμε από την εστία και σερβίρουμε με τυρί αν θέλουμε ή με φύλλα βασιλικού αν έχουμε.

Σημειώσεις

Αντί του σαλαμιού μπορούμε να βάλουμε ένα πικάντικο καπνιστό λουκάνικο σε ροδέλες, θα το προσθέσουμε όμως από την αρχή στο τηγάνι μας για να βράσει μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
Αντί για κριθαράκι μπορούμε να βάλουμε ρύζι κατάλληλο για ριζότο.