Επιστροφή

Ψάρι με μαρούλια, γεύμα για ένα άτομο

Συστατικά
  

  • 1 φέτα σφυρίδας
  • 2 μικρά μαρούλια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
  • 3-4 κλωνάρια άνηθου ψιλοκομμένα
  • 30 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 30 ml κρασί λευκό
  • 1 κουτ. γλυκού μείγμα μπαχαρικών ή αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, ξύσμα λεμονιού
  • 1 λεμόνι μικρό το χυμό του

Οδηγίες
 

  • Καθαρίζουμε τα μαρούλια, τα πλένουμε και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. ετοιμάζουμε τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Πλένουμε τη φέτα του ψαριού και την αφήνουμε να στραγγίξει.
  • Σε τηγάνι αντικολλητικό βάζουμε το ελαιόλαδο και τα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε ελαφρά. Προσθέτουμε τα μαρούλια και σκεπάζουμε με καπάκι αφήνοντας σε μέτρια φωτιά να μαραθούν. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα στρώνουμε τα μαρούλια ομοιόμορφα στο τηγάνι και τοποθετούμε από πάνω τη φέτα ψαριού. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί νοστιμίζουμε με τα μπαχαρικά μας και σκορπάμε από πάνω τον άνηθο.
  • Συνεχίζουμε το μαγείρεμα, με σκεπασμένο το τηγάνι, για περίπου 20-25 λεπτά γυρίζοντας με προσοχή μια φορά το ψάρι.
  • Μόλις δέσει η σάλτσα προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και αποσύρουμε από την εστία. Κουνάμε λίγο το τηγάνι και αφήνουμε πέντε λεπτά πριν σερβίρουμε.
  • Συνοδεύουμε με σπιτικό ψωμί και το ίδιο κρασί που χρησιμοποιήσαμε στο μαγείρεμα.

Σημειώσεις

Αντί της φέτας ψαριού μπορούμε να βάλουμε κάποιο φιλέτο από άλλο ψάρι ίσως ένα λαβράκι.
Σε κάποια άλλη εποχή θα μπορούσαμε να επιλέξουμε άλλα χόρτα όπως σέσκουλα και μυρώνια.