share

Ψάρι με μαρούλια, γεύμα για ένα άτομο

από
Ψάρι με μαρούλια

Επειδή δε νομίζω ότι είμαι η μόνη που έχω την ανάγκη μιας μερίδας φαγητού θα σας γράψω σήμερα πως έκανα το ψάρι μου και το ευχαριστήθηκα. Για περισσότερες μερίδες πολλαπλασιάστε τα υλικά.

Η ιδέα ήρθε από δυο μαρούλια μικρά που μου χάρισαν και δεν θα τα έτρωγα σε σαλάτα. Το ψάρι είναι πάντα στο πρόγραμμα του Σαββάτου, έτσι γεύτηκα  ένα νόστιμο πιάτο.

Ψάρι με μαρούλια, γεύμα για ένα άτομο

Συστατικά
  

  • 1 φέτα σφυρίδας
  • 2 μικρά μαρούλια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
  • 3-4 κλωνάρια άνηθου ψιλοκομμένα
  • 30 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 30 ml κρασί λευκό
  • 1 κουτ. γλυκού μείγμα μπαχαρικών ή αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, ξύσμα λεμονιού
  • 1 λεμόνι μικρό το χυμό του

Οδηγίες
 

  • Καθαρίζουμε τα μαρούλια, τα πλένουμε και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. ετοιμάζουμε τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Πλένουμε τη φέτα του ψαριού και την αφήνουμε να στραγγίξει.
  • Σε τηγάνι αντικολλητικό βάζουμε το ελαιόλαδο και τα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε ελαφρά. Προσθέτουμε τα μαρούλια και σκεπάζουμε με καπάκι αφήνοντας σε μέτρια φωτιά να μαραθούν. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα στρώνουμε τα μαρούλια ομοιόμορφα στο τηγάνι και τοποθετούμε από πάνω τη φέτα ψαριού. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί νοστιμίζουμε με τα μπαχαρικά μας και σκορπάμε από πάνω τον άνηθο.
  • Συνεχίζουμε το μαγείρεμα, με σκεπασμένο το τηγάνι, για περίπου 20-25 λεπτά γυρίζοντας με προσοχή μια φορά το ψάρι.
  • Μόλις δέσει η σάλτσα προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και αποσύρουμε από την εστία. Κουνάμε λίγο το τηγάνι και αφήνουμε πέντε λεπτά πριν σερβίρουμε.
  • Συνοδεύουμε με σπιτικό ψωμί και το ίδιο κρασί που χρησιμοποιήσαμε στο μαγείρεμα.

Σημειώσεις

Αντί της φέτας ψαριού μπορούμε να βάλουμε κάποιο φιλέτο από άλλο ψάρι ίσως ένα λαβράκι.
Σε κάποια άλλη εποχή θα μπορούσαμε να επιλέξουμε άλλα χόρτα όπως σέσκουλα και μυρώνια.
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode