Καθαρίζουμε και πλένουμε τις φακές. Τις προσθέτουμε σε κατσαρολάκι με νερό που βράζει και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν καλά, όχι να λιώσουν. Στραγγίζουμε καλά.
Βράζουμε τις αρμύρες σε αλατισμένο νερό, προσοχή ο χρόνος βρασμού είναι μικρός μην τις παραβράσετε. Στραγγίζουμε καλά.
Σε ένα τηγάνι μικρό βάζουμε ελαιόλαδο ίσα να καλύψει τον πάτο του και σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε τις βρασμένες φακές, τα μπαχαρικά και το μάραθο,ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
Σε ένα πιάτο φτιάχνουμε μια φωλιά με τις αρμύρες και στο κέντρο προσθέτουμε τις πικάντικες φακές.
Προσθέτουμε επιπλέον σε όλο το πιάτο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
Τόσο απλά!!