Αυτό το πιάτο έχει γίνει πριν χρόνια και το μόνο που μου το θύμιζε ήταν μια φωτογραφία του.
Οι αρμύρες είναι τώρα στην εποχή τους και αποφάσισα να το δημιουργήσω ξανά αυτοσχεδιάζοντας.
Μπορεί να αποτελέσει ένα κύριο γεύμα μαζί με ελιές και σπιτικό ψωμί ή να έχει τη θέση μιας σαλάτας.
Οι επιλογές και οι ποσότητες δικές σας τολμήστε να προσθέσετε όποια μπαχαρικά εσείς θέλατε προκειμένου μια δοσομετρική κούπα από βρασμένες φακές να πάρουν ένα πικάντικο χαρακτήρα.
Οι φακές είναι υπολογισμένες για ένα πιάτο σαν της φωτογραφίας.
Πικάντικες φακές σε φωλιά από αρμύρες
Συστατικά
- 1 δοσομετρική κούπα βρασμένες φακές ή 80γρ φακές άβραστες
- μπούκοβο
- κάρυ
- σουμάκ
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
- λίγα φύλλα μάραθου ψιλοκομμένα
- εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- αρμύρες βρασμένες
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε και πλένουμε τις φακές. Τις προσθέτουμε σε κατσαρολάκι με νερό που βράζει και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν καλά, όχι να λιώσουν. Στραγγίζουμε καλά. Βράζουμε τις αρμύρες σε αλατισμένο νερό, προσοχή ο χρόνος βρασμού είναι μικρός μην τις παραβράσετε. Στραγγίζουμε καλά.
- Σε ένα τηγάνι μικρό βάζουμε ελαιόλαδο ίσα να καλύψει τον πάτο του και σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε τις βρασμένες φακές, τα μπαχαρικά και το μάραθο,ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
- Σε ένα πιάτο φτιάχνουμε μια φωλιά με τις αρμύρες και στο κέντρο προσθέτουμε τις πικάντικες φακές. Προσθέτουμε επιπλέον σε όλο το πιάτο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Τόσο απλά!!