Ετοιμάζουμε τα υλικά μας, κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια, καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε.
Σε πλατιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί σοτάρουμε το κρεμμύδι. Συνεχίζουμε με το κρέας και όταν σοταριστούν καλά σβήνουμε με το κρασί.
Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε ζεστό νερό τόσο όσο να σκεπάζει καλά το κρέας και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις διατηρούμε σε νερό με χυμό λεμονιού. Καθαρίζουμε και κόβουμε το καρότο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ψιλοκόβουμε το μάραθο.
Μόλις το κρέας μας έχει μαλακώσει αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και λίγο βραστό νερό.
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά χωρίς να ανακατεύουμε αλλά μόνο κουνάμε κυκλικά την κατσαρόλα.
Μόλις έχουν βράσει τα λαχανικά ετοιμάζουμε αυγολέμονο και περιχύνουμε το φαγητό.
Σερβίρουμε συνοδεύοντας με σαλάτα, τυρί, σπιτικό ψωμί και ένα καλό κρασί.