Με τις τελευταίες τρυφερές αγκινάρες του Μαΐου σήμερα έφτιαξα αυτό το φαγητό.
Προλαβαίνετε ακόμη αναζητήστε αγκινάρες τρυφερές, αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και λίγο αρακά.
Αρνάκι με αγκινάρες
2 μερίδες
Συστατικά
- 600 γρ αρνί κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
- 50 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 50 ml λευκό κρασί προαιρετικό
- 4-5 αγκινάρες φρέσκες
- 1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
- 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
- λίγα φύλλα μάραθου ψιλοκομμένα
- 1 αυγό
- 1 λεμόνι το χυμό του
Οδηγίες
- Ετοιμάζουμε τα υλικά μας, κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια, καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε.
- Σε πλατιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί σοτάρουμε το κρεμμύδι. Συνεχίζουμε με το κρέας και όταν σοταριστούν καλά σβήνουμε με το κρασί.
- Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε ζεστό νερό τόσο όσο να σκεπάζει καλά το κρέας και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.
- Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις διατηρούμε σε νερό με χυμό λεμονιού. Καθαρίζουμε και κόβουμε το καρότο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Ψιλοκόβουμε το μάραθο.
- Μόλις το κρέας μας έχει μαλακώσει αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και λίγο βραστό νερό.
- Βράζουμε σε μέτρια φωτιά χωρίς να ανακατεύουμε αλλά μόνο κουνάμε κυκλικά την κατσαρόλα.
- Μόλις έχουν βράσει τα λαχανικά ετοιμάζουμε αυγολέμονο και περιχύνουμε το φαγητό.
- Σερβίρουμε συνοδεύοντας με σαλάτα, τυρί, σπιτικό ψωμί και ένα καλό κρασί.
Σημειώσεις
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και λίγο αρακά.
Επίσης μπορείτε να παραλείψετε το αυγολέμονο και να προσθέσετε μόνο χυμό λεμονιού λίγο πριν αποσύρετε από την εστία.