Επιστροφή

Ισπανική Τορτίγια ή σφουγγάτο Ελληνικό με κολοκύθα

2 άτομα

Συστατικά
  

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • 300 γρ κολοκύθα κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 3-4 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1/2 δοσομετρική κούπα μπέικον σε κυβάκια
  • 1/2 δοσομετρική κούπα τυρί τριμμένο
  • 3 αυγά
  • 2-3 κουτ. σούπας γάλα ή κρέμα γάλακτος
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες
 

  • Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε ροδέλες. Καθαρίζουμε την κολοκύθα και την κόβουμε σε λεπτές φέτες. Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά και το γάλα και χτυπάμε με σύρμα κουζίνας.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι και την κολοκύθα. Σοτάρουμε για πέντε λεπτά γυρίζοντας με μια κουτάλα. Προσθέτουμε το μπέικον και σκεπάζουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε να μαλακώσουν για άλλα πέντε λεπτά.
  • Νοστιμίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προσθέτουμε τα αυγά, μοιράζουμε από πάνω το τριμμένο τυρί.
  • Αφήνουμε να ψηθεί από τη μία πλευρά και με τη βοήθεια ενός πιάτου γυρίζουμε και από την άλλη.
  • Μόλις έχει ψηθεί την μεταφέρουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με μια σαλάτα και φρέσκο ψωμί.

Σημειώσεις

Η κολοκύθα μου ήταν η red Kuri, ένα κομμάτι που είχε περισσέψει από άλλη μέρα που την είχαμε κάνει ψητή. Μπορείτε να βάλετε όποια κολοκύθα θέλετε.
Μπορούμε να προσθέσουμε μερικά φύλλα από σπανάκι αν έχουμε.
Στο σερβίρισμα μπορούν να προστεθούν φύλλα ρόκας ή βασιλικού.
Αν έχετε διαθέσιμο χρόνο μπορείτε μετά το σοτάρισμα των λαχανικών να τα στρώσετε σε ταψί ή να χρησιμοποιήσετε τηγάνι που μπαίνει στο φούρνο και αφού προσθέσετε τα υπόλοιπα υλικά να τελειώσετε το φαγητό στο φούρνο στους 180 βαθμούς κι αέρα ή σε μέτριο γκρίλ.