Επιστροφή

Γλυκό με τυρί κρέμα ρόδια και φιστίκια

4 ποτήρια

Συστατικά
  

  • 80 γρ μπισκότα amaretti ή μπισκότα digestive
  • 40 γρ χοντοσπασμένα φιστίκια
  • σπόρους από μισό ρόδι
  • 50 ml χυμό ροδιού
  • 120 γρ τυρί κατίκι
  • 50 γρ μέλι
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού ή λάιμ
  • 150 γρ κρέμα γάλακτος

Οδηγίες
 

  • Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά. Σε ένα σακουλάκι τροφίμων βάζουμε τα μπισκότα και τα τρίβουμε, εναλλακτικά τα τρίβουμε σε επεξεργαστή τροφίμων. Τρίβουμε τα φιστίκια, όχι σε σκόνη θέλουμε να είναι χοντροσπασμένα. Καθαρίζουμε τα σπόρια από το ρόδι.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί, την κρέμα γάλακτος, το μέλι, το χυμό ροδιού και το χυμό λεμονιού και με μίξερ χειρός χτυπάμε δυνατά μέχρι να πάρουμε μια πηχτή κρέμα.
  • Παίρνουμε τέσσερα ποτήρια ή μπολάκια και μοιράζουμε στο καθένα κουταλιές μπισκότου κρατώντας το μισό. συνεχίζουμε με τα μισά φιστίκια και λίγα σπόρια ροδιού.
  • Μοιράζουμε τη μισή κρέμα στα ποτήρια κι συνεχίζουμε πάλι με τα μπισκότα - φιστίκια -ρόδια.
  • Μοιράζουμε την υπόλοιπη κρέμα στα ποτήρια και διακοσμούμε με φιστίκια και σπόρους ροδιού.
  • Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες πριν το σερβίρουμε. Μπορούμε να το φτιάξουμε από την προηγούμενη μέρα και να το αφήσουμε όλο το βράδυ στο ψυγείο.

Σημειώσεις

Αντί για κατίκι μπορούμε να βάλουμε ένα άλλο τυρί κρεμώδες.