Πλησιάζουν οι γιορτές και αρχίζω σιγά σιγά να σκαρώνω φαγητά και γλυκά για τα εορταστικά μας τραπέζια και όχι μόνο.
Σήμερα φάγαμε με αγαπημένους φίλους και αυτό το γλυκάκι ήταν ότι έπρεπε για το τέλος του γεύματος.
Από τη βόλτα μας στα πάτρια εδάφη γύρισα με δωράκια, μεταξύ αυτών χυμό ροδιού και “τσίπουρο” από ρόδια.
Αυτός ο χυμός είναι ότι καλύτερο έχω δοκιμάσει φέτος μιας και αγαπάμε χυμό ροδιού και συνέχεια αγοράζουμε. Ευχαριστώ πολύ τους παραγωγούς από τα Ρόδια Στυλίδας για τα υπέροχα δωράκια τους.
Εκτός του ότι τον απολαμβάνουμε σκέτο, τον προσθέτουμε στο “τσίπουρο ροδιού” και σήμερα τον πρόσθεσα σε αυτό το γλυκό.
Αν δεν έχετε φρέσκο χυμό ροδιού μπορείτε να στύψετε ρόδια, ακόμη υπάρχουν στις αγορές αξιόλογα.
Προτιμήστε τα γλυκά ρόδια για αυτό το γλυκό.
Γλυκό με τυρί κρέμα ρόδια και φιστίκια
Συστατικά
- 80 γρ μπισκότα amaretti ή μπισκότα digestive
- 40 γρ χοντοσπασμένα φιστίκια
- σπόρους από μισό ρόδι
- 50 ml χυμό ροδιού
- 120 γρ τυρί κατίκι
- 50 γρ μέλι
- 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού ή λάιμ
- 150 γρ κρέμα γάλακτος
Οδηγίες
- Ετοιμάζουμε όλα τα υλικά. Σε ένα σακουλάκι τροφίμων βάζουμε τα μπισκότα και τα τρίβουμε, εναλλακτικά τα τρίβουμε σε επεξεργαστή τροφίμων. Τρίβουμε τα φιστίκια, όχι σε σκόνη θέλουμε να είναι χοντροσπασμένα. Καθαρίζουμε τα σπόρια από το ρόδι.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί, την κρέμα γάλακτος, το μέλι, το χυμό ροδιού και το χυμό λεμονιού και με μίξερ χειρός χτυπάμε δυνατά μέχρι να πάρουμε μια πηχτή κρέμα.
- Παίρνουμε τέσσερα ποτήρια ή μπολάκια και μοιράζουμε στο καθένα κουταλιές μπισκότου κρατώντας το μισό. συνεχίζουμε με τα μισά φιστίκια και λίγα σπόρια ροδιού.
- Μοιράζουμε τη μισή κρέμα στα ποτήρια κι συνεχίζουμε πάλι με τα μπισκότα - φιστίκια -ρόδια.
- Μοιράζουμε την υπόλοιπη κρέμα στα ποτήρια και διακοσμούμε με φιστίκια και σπόρους ροδιού.
- Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες πριν το σερβίρουμε. Μπορούμε να το φτιάξουμε από την προηγούμενη μέρα και να το αφήσουμε όλο το βράδυ στο ψυγείο.