Βάζουμε τα φασόλια, τα ρεβίθια, το σιτάρι και το καλαμπόκι σε ένα μπολ με μπόλικο νερό και αφήνουμε να μουλιάσουν τουλάχιστον 12 ώρες.
Τα ξεπλένουμε και τα μεταφέρουμε σε κατσαρόλα, τώρα προσθέτουμε και τις φακές και νερό που να τα σκεπάζει και λίγο πιο πάνω. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά όλα.
Προσθέτουμε το ρύζι αλάτι και ζεστό νερό και βράζουμε μέχρι να βράσει το ρύζι και να χυλώσουν.
Αυτό είναι το παρασκεύασμα που θα προσκομίσουμε στην εκκλησία και θα μοιράσουμε στους παρευρισκόμενους πασπαλίζοντας με κανέλα. Υπάρχει αναφορά ότι κάποιοι προσθέτουν και μέλι.
Εμείς το απολαύσαμε με λεμόνι ή κανέλα στο μεσημεριάτικο μας γεύμα.