Επιστροφή

Πολυσπόρια ή Μπουρμπουρέλια

Συστατικά
  

  • από 1 φλιτζανάκι του καφέ φασόλια, ρεβίθια, φακές
  • από 1 φλυτζανάκι του καφέ σιτάρι, καλαμπόκι
  • 2 κουτ. σούπας ρύζι γλασέ
  • 100 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • κανέλα

Οδηγίες
 

  • Βάζουμε τα φασόλια, τα ρεβίθια, το σιτάρι και το καλαμπόκι σε ένα μπολ με μπόλικο νερό και αφήνουμε να μουλιάσουν τουλάχιστον 12 ώρες.
  • Τα ξεπλένουμε και τα μεταφέρουμε σε κατσαρόλα, τώρα προσθέτουμε και τις φακές και νερό που να τα σκεπάζει και λίγο πιο πάνω. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν καλά όλα.
  • Προσθέτουμε το ρύζι αλάτι και ζεστό νερό και βράζουμε μέχρι να βράσει το ρύζι και να χυλώσουν.
  • Αυτό είναι το παρασκεύασμα που θα προσκομίσουμε στην εκκλησία και θα μοιράσουμε στους παρευρισκόμενους πασπαλίζοντας με κανέλα. Υπάρχει αναφορά ότι κάποιοι προσθέτουν και μέλι.
  • Εμείς το απολαύσαμε με λεμόνι ή κανέλα στο μεσημεριάτικο μας γεύμα.

Σημειώσεις

Για πιο γρήγορο αποτέλεσμα μπορούμε να βράσουμε σε χύτρα ταχύτητος όποιος διαθέτει, σύμφωνα με τις οδηγίες του βιβλίου της χύτρας.
Το μείγμα των οσπρίων και δημητριακών μπορούμε να το τροποποιήσουμε ανάλογα με τα διαθέσιμα υλικά. Προσοχή αν θα τα προσφέρετε μην προσθέσετε κουκιά γιατί κάποιοι άνθρωποι δεν επιτρέπετε να τα φάνε.