Επιστροφή

Χταπόδι με πατάτες στην κατσαρόλα

2 άτομα

Συστατικά
  

  • 1 κιλό χταπόδι Βάρος πριν το καθάρισμα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 4 σκελίδες σκόρδου
  • 2-3 φύλλα δάφνης
  • 500 γρ πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αρκετή ρίγανη
  • 80 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Οδηγίες
 

  • Καθαρίζουμε το χταπόδι και το βάζουμε σε νερό που βράζει για 15 λεπτά. Το στραγγίζουμε και το κόβουμε σε κομμάτια.
  • Σε μια πλατιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 5-10 λεπτά. Προσθέτουμε τα σκόρδα και το χταπόδι συνεχίζοντας το σοτάρισμα.
  • Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες. Τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη ρίγανη και τη δάφνη.
  • Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι να τα σκεπάζει.
  • Σιγοβράζουμε μέχρι να ψηθούν καλά οι πατάτες και να μελώσει η σάλτσα. Στο διάστημα αυτό δεν ανακατεύουμε με κουτάλα, παρά μόνο κουνάμε την κατσαρόλα.
  • Αποσύρουμε από την εστία και αφήνουμε λίγα λεπτά πριν σερβίρουμε.

Σημειώσεις

Μπορεί να γίνει με φρέσκο ή κατεψυγμένο χταπόδι.
Για περισσότερες συνταγές με χταπόδι μπορείτε να δείτε εδώ