Η αείμνηστη Εύη Βουτσινά στο ” Άστεων Γεύσεις ” δίνει μια συνταγή για χταπόδι μαγειρευτό, αναφέροντας ότι τη συνταγή την οφείλει σε φίλη της από την Κέρκυρα.
Επειδή έχω εμπιστοσύνη στις αναφορές της σήμερα, ένα χταπόδι που περίμενε στο ψυγείο, το προσάρμοσα με μικρές παρεμβάσεις δικές μου και σας το προτείνω.
Μια πολύ εύκολη συνταγή με νοστιμότατο αποτέλεσμα.
Χταπόδι με πατάτες στην κατσαρόλα
2 άτομα
Συστατικά
- 1 κιλό χταπόδι Βάρος πριν το καθάρισμα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
- 4 σκελίδες σκόρδου
- 2-3 φύλλα δάφνης
- 500 γρ πατάτες κομμένες κυδωνάτες
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- αρκετή ρίγανη
- 80 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε το χταπόδι και το βάζουμε σε νερό που βράζει για 15 λεπτά. Το στραγγίζουμε και το κόβουμε σε κομμάτια.
- Σε μια πλατιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 5-10 λεπτά. Προσθέτουμε τα σκόρδα και το χταπόδι συνεχίζοντας το σοτάρισμα.
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες. Τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη ρίγανη και τη δάφνη.
- Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι να τα σκεπάζει.
- Σιγοβράζουμε μέχρι να ψηθούν καλά οι πατάτες και να μελώσει η σάλτσα. Στο διάστημα αυτό δεν ανακατεύουμε με κουτάλα, παρά μόνο κουνάμε την κατσαρόλα.
- Αποσύρουμε από την εστία και αφήνουμε λίγα λεπτά πριν σερβίρουμε.
Σημειώσεις
Μπορεί να γίνει με φρέσκο ή κατεψυγμένο χταπόδι.
Για περισσότερες συνταγές με χταπόδι μπορείτε να δείτε εδώ