Σε ένα μπόλ βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και ζυμώνουμε, βρέχοντας ενδιάμεσα τα χέρια μας με νερό, για τουλάχιστον πέντε λεπτά.
Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για μια ώρα.
Πλάθουμε κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι, όχι καυτό , γυρίζοντας μια δυο φορές.
Καθαρίζουμε το τηγάνι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο για τη σάλτσα και τις σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες. Ζεσταίνουμε για δυο τρία λεπτά να βγάλει τα αρώματα του το σκόρδο και προσθέτουμε τις ντομάτες και το βασιλικό. Βράζουμε για 2-3 λεπτά και προσθέτουμε τα κεφτεδάκια. Βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Με εργαλείο σπιράλ κόβουμε τα κολοκυθάκια σε σπαγγέτι, προσθέτουμε το αλάτι και το λεμόνι και αφήνουμε για 15 λεπτά και τα στραγγίζουμε από τα υγρά τους.
Σε αλατισμένο νερό που βράζει βράζουμε τα ζυμαρικά μας ανάλογα με τον προτεινόμενο χρόνο του πακέτου.
Στραγγίζουμε.
Σερβίρουμε τα σπαγγέτι ανακατεύουμε και προσθέτουμε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα τους. Προσθέτουμε φλοίδες κεφαλογραβιέρας ή παρμεζάνας, λίγα φύλλα βασιλικού και επιπλέον φρεσκοτριμμένο πιπέρι.