1ματσάκι μαϊντανόκρατάμε 4 κλωναράκια για το στόλισμα
2κουτιάντοματάκια (κονκασέ)ή ένα των 500γρ
50mlελαιόλαδο
1κ.τ.σ. γεμάτησκορδοβούτυρολιωμένο
100γρ.τυρί γκούντατριμμένο
Αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες
Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες, αφήνοντας την φλούδα και τις κόβουμε σε φέτες χωρίς να φτάσουμε στο τέλος.
Τις τοποθετούμε στο ταψί και τις αλλατοπιπερώνουμε. Από πάνω τις αλλείφουμε με μπόλικο σκορδοβούτυρο και με την βοήθεια ενός πινέλου (αφού πρώτα το λιώσουμε) Στην συνέχεια τις βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου
Μέχρι να ψηθούν οι πατάτες φτιάχνουμε την σάλτσα. Κόβουμε τα κρεμμυδάκια και τον μαϊντανό σε λεπτά κομμάτια. Βάζουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα με τα κρεμμυδάκια και τον μαϊντανό και τα γυρνάμε μέχρι να μαραθούν καλά.
Στην συνέχεια προσθέτουμε την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά περίπου.
Μόλις ψηθούν οι πατάτες ρίχνουμε την σάλτσα κουταλιά κουταλιά πάνω από κάθε μία πατάτα και τις ξαναβάζουμε στον φούρνο για άλλα 10 λεπτά.
Τέλος τις βγάζουμε από τον φούρνο και προσθέτουμε μπόλικο τυρί πάνω από κάθε πατάτα και το ξαναβάζουμε στον φούρνο ίσα ίσα για να λιώσει το τυρί.
Σερβίρουμε ζεστές διακοσμώντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Σημειώσεις
Για να κόψουμε τις πατάτες ομοιόμορφα χωρίς να φτάσουμε στο τέλος και χωριστεί τελείως, τοποθετούμε στο πλάι της πατάτας ένα μαχαίρι ώστε να λειτουργρεί σαν στοπ κατά το κόψιμο.