Επιστροφή

Μπάρες με ξηρούς καρπούς σοκολάτα και goji berry

18 κομμάτια

Συστατικά
  

Για τη βάση

  • 150 γρ κάσιους
  • 150 γρ καρύδια
  • 100 γρ σταφίδες - κολοκυθόσπορους - κράνμπερι
  • 3 κουτ. σούπας νιφάδες βρώμης
  • 180 γρ χουρμάδες
  • 2 κουτ. σούπας λάδι καρύδας
  • 100 γρ φυστικοβούτυρο
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 κουτ. γλυκού άρωμα βανίλιας
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι

Για την επικάλυψη σοκολάτας

  • 125 γρ κουβερτούρα
  • 1 κουτ. σούπας λάδι καρύδας
  • 1 κουτ. σούπας κακάο
  • 2 κουτ. γλυκού άρωμα βανίλιας
  • 60-70 γρ φρέσκα goji berry

Οδηγίες
 

  • Σε επεξεργαστή τροφίμων βάζουμε σταδιακά τους ξηρούς καρπούς και του αλέθουμε. Τους μεταφέρουμε σε ένα μπολ ανάδευσης κι προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
  • Με μια σπάτουλα ή ένα μεγάλο κουτάλι ανακατεύουμε ώστε να ενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  • Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος ένα πυρέξ ή ταψί 30χ20, αλείφουμε ελαφρά το χαρτί με λάδι καρύδας και μεταφέρουμε το μείγμα. Το απλώνουμε και με τη βοήθεια του πίσω μέρους ενός κουταλιού το πατάμε να στρωθεί ομοιόμορφα σε πάχος. Μεταφέρουμε το πυρέξ στο ψυγείο.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια μαζί με το λάδι καρύδας και λιώνουμε σε φούρνο μικροκυμάτων ή πάνω από μπεν μαρί. Προσθέτουμε το κακάο κοσκινίζοντας το το άρωμα βανίλιας και ανακατεύουμε με μια πλαστική σπάτουλα.
  • Βγάζουμε το πυρέξ από το ψυγείο και απλώνουμε το μείγμα σοκολάτας λίγο λίγο να πάει παντού ομοιόμορφα. Μοιράζουμε από πάνω τα goji berry και βάζουμε πάλι στο ψυγείο για μια ώρα τουλάχιστον.
  • Βγάζουμε από το ψυγείο και κόβουμε σε κομμάτια.
  • Αποθηκεύουμε σε μεταλλικό κουτί τοποθετώντας ενδιάμεσα φύλλα λαδόκολλας ή χαρτιού ψησίματος. Διατηρείται στο ψυγείο για δυο εβδομάδες.

Σημειώσεις

Goji berry  μπορείτε να βρείτε σε μεγάλα ΣΜ ή σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.
Αν δεν βρείτε φρέσκα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αποξηραμένα και να αντικαταστήσετε με αυτά ένα μέρος των ξηρών καρπών.
Στην εποχή των φραγκοστάφυλων ή των μύρτιλλων θα προσθέσω  κάποια από αυτά.