share

Μπάρες με ξηρούς καρπούς σοκολάτα και goji berry

από
Μπάρες με ξηρούς καρπούς σοκολάτα και goji berry

Ήθελα να δοκιμάσω φρέσκα goji berry και επειδή τώρα είναι η εποχή τους φρόντισα μέσω φίλης να φτάσουν σε μένα από τη Χαλκίδα και τη beryland,  αν θέλετε κι εσείς μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους.

Η πρώτη δοκιμή έγινε πάνω από μια πράσινη σαλάτα και μετά άρχισε η αναζήτηση που θα μπορούσα να τα χρησιμοποιήσω. Να σας πω την αλήθεια δεν βρήκα κάτι που να προσθέτουν φρέσκα ότι κι αν βρήκα ήταν με αποξηραμένα. Επειδή όμως εγώ αυτό ήθελα θυμήθηκα μια ιδέα που είχα δει για αυτές τις μπάρες με σοκολάτα ως επικάλυψη και σκέφτηκα γιατί να μην μπουν πάνω στη σοκολάτα και τα goji berry.

Το όλο αποτέλεσμα άρεσε πολύ, αυτές οι μπάρες είναι ότι πρέπει να μας δώσουν ενέργεια στο πρωινό μας ξεκίνημα ή να συνοδεύσουν ένα τσάι ή ρόφημα. Ετοιμάζεται πολύ εύκολα χωρίς ψήσιμο και θέλει μόνο μια ώρα υπομονή να το δοκιμάσουμε.

Πληροφορίες για τα goji berry  μπορείτε να δείτε εδώ.

Μπάρες με ξηρούς καρπούς σοκολάτα και goji berry

18 κομμάτια

Συστατικά
  

Για τη βάση

  • 150 γρ κάσιους
  • 150 γρ καρύδια
  • 100 γρ σταφίδες - κολοκυθόσπορους - κράνμπερι
  • 3 κουτ. σούπας νιφάδες βρώμης
  • 180 γρ χουρμάδες
  • 2 κουτ. σούπας λάδι καρύδας
  • 100 γρ φυστικοβούτυρο
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 κουτ. γλυκού άρωμα βανίλιας
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι

Για την επικάλυψη σοκολάτας

  • 125 γρ κουβερτούρα
  • 1 κουτ. σούπας λάδι καρύδας
  • 1 κουτ. σούπας κακάο
  • 2 κουτ. γλυκού άρωμα βανίλιας
  • 60-70 γρ φρέσκα goji berry

Οδηγίες
 

  • Σε επεξεργαστή τροφίμων βάζουμε σταδιακά τους ξηρούς καρπούς και του αλέθουμε. Τους μεταφέρουμε σε ένα μπολ ανάδευσης κι προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
  • Με μια σπάτουλα ή ένα μεγάλο κουτάλι ανακατεύουμε ώστε να ενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  • Στρώνουμε με χαρτί ψησίματος ένα πυρέξ ή ταψί 30χ20, αλείφουμε ελαφρά το χαρτί με λάδι καρύδας και μεταφέρουμε το μείγμα. Το απλώνουμε και με τη βοήθεια του πίσω μέρους ενός κουταλιού το πατάμε να στρωθεί ομοιόμορφα σε πάχος. Μεταφέρουμε το πυρέξ στο ψυγείο.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια μαζί με το λάδι καρύδας και λιώνουμε σε φούρνο μικροκυμάτων ή πάνω από μπεν μαρί. Προσθέτουμε το κακάο κοσκινίζοντας το το άρωμα βανίλιας και ανακατεύουμε με μια πλαστική σπάτουλα.
  • Βγάζουμε το πυρέξ από το ψυγείο και απλώνουμε το μείγμα σοκολάτας λίγο λίγο να πάει παντού ομοιόμορφα. Μοιράζουμε από πάνω τα goji berry και βάζουμε πάλι στο ψυγείο για μια ώρα τουλάχιστον.
  • Βγάζουμε από το ψυγείο και κόβουμε σε κομμάτια.
  • Αποθηκεύουμε σε μεταλλικό κουτί τοποθετώντας ενδιάμεσα φύλλα λαδόκολλας ή χαρτιού ψησίματος. Διατηρείται στο ψυγείο για δυο εβδομάδες.

Σημειώσεις

Goji berry  μπορείτε να βρείτε σε μεγάλα ΣΜ ή σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.
Αν δεν βρείτε φρέσκα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αποξηραμένα και να αντικαταστήσετε με αυτά ένα μέρος των ξηρών καρπών.
Στην εποχή των φραγκοστάφυλων ή των μύρτιλλων θα προσθέσω  κάποια από αυτά.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • Marion
    • 6 Οκτωβρίου 2017
    Απάντηση

    Τα αποξηραμένα διατηρουνται περισσότερο γι αυτο εχουν ολοι τετοια
    Παντως τα φρέσκα πάνε πολυ ωραία με την σοκολάτα!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode