Πλένουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να τις σκεπάζει. Βράζουμε μέχρι να τρυπιούνται με ένα πιρούνι. Προσοχή να μην παραβράσουν.
Βγάζουμε από την κατσαρόλα κι αφήνουμε να κρυώσουν. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μεγάλους κύβους.
Σε μια σαλατιέρα βάζουμε τις πατάτες με τα φασόλια και τα αμπελοφάσουλα.
Κόβουμε τα φύλλα της ρόκας με τα χέρια μας και τα μοιράζουμε από πάνω.
Χτυπάμε σε ένα βαζάκι το χυμό λεμονιού με το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο και περιχύνουμε τη σαλάτα.
Προσθέτουμε το καλαμπόκι και περιχύνουμε τη σαλάτα με λίγο από το σιρόπι του.
Αν θέλουμε προσθέτουμε τα αυγά κομμένα στα τέσσερα.