Επιστροφή

Μια αλλιώτικη πατατοσαλάτα

2 άτομα

Συστατικά
  

  • 500 γρ πατάτες
  • 4 κουτ. σούπας μικρόσπερμα φασόλια βρασμένα ή φασόλια μαυρομάτικα
  • 100 γρ αμπελοφάσουλα βρασμένα
  • 1/4 ματσάκι ρόκας
  • 2 κουτ. σούπας καλαμπόκι σε σιρόπι μπίρας
  • 1/2 λεμόνι το χυμό του
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 αυγά βρασμένα προαιρετικό

Οδηγίες
 

  • Πλένουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να τις σκεπάζει. Βράζουμε μέχρι να τρυπιούνται με ένα πιρούνι. Προσοχή να μην παραβράσουν.
  • Βγάζουμε από την κατσαρόλα κι αφήνουμε να κρυώσουν. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μεγάλους κύβους.
  • Σε μια σαλατιέρα βάζουμε τις πατάτες με τα φασόλια και τα αμπελοφάσουλα.
  • Κόβουμε τα φύλλα της ρόκας με τα χέρια μας και τα μοιράζουμε από πάνω. Χτυπάμε σε ένα βαζάκι το χυμό λεμονιού με το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο και περιχύνουμε τη σαλάτα.
  • Προσθέτουμε το καλαμπόκι και περιχύνουμε τη σαλάτα με λίγο από το σιρόπι του. Αν θέλουμε προσθέτουμε τα αυγά κομμένα στα τέσσερα.

Σημειώσεις

Αν δεν έχετε το συγκεκριμένο καλαμπόκι μπορείτε να προσθέσετε καλαμπόκι βρασμένο ή κονσέρβας  μαζί με τα φασόλια, προσθέστε περισσότερο λεμόνι και ελαιόλαδο στο ντρέσινγκ.
Αντί των αμπελοφάσουλων μπορείτε να βάλετε όποια άλλα πράσινα φασολάκια βρασμένα.
Με την προσθήκη των αυγών είναι ένα πλήρες γεύμα.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πατάτες πολύ μικρές χωρίς να τις κόψετε σε μικρότερα κομμάτια.