share

Μια αλλιώτικη πατατοσαλάτα

από
Μια αλλιώτικη πατατοσαλάτα

Πατατοσαλάτες έχουμε κι άλλες στη σελίδα η μια με μανιτάρια η άλλη με παστές σαρδέλες  και μια ακόμη με σάλτσα από κάσιους, θα μου πείτε χρειαζόταν κι άλλη;; ε ναι χάριν της ποικιλίας και των συνδυασμών.

Σε αυτή σήμερα αυτοσχεδιάζουμε προσθέτοντας λαχανικά και όσπρια, πικάντικη ρόκα και ένα καλαμπόκι σε σιρόπι μπύρας.

Μπορεί να αποτελέσει ένα συνοδευτικό αλλά και κύριο πιάτο.

Μια αλλιώτικη πατατοσαλάτα

2 άτομα

Συστατικά
  

  • 500 γρ πατάτες
  • 4 κουτ. σούπας μικρόσπερμα φασόλια βρασμένα ή φασόλια μαυρομάτικα
  • 100 γρ αμπελοφάσουλα βρασμένα
  • 1/4 ματσάκι ρόκας
  • 2 κουτ. σούπας καλαμπόκι σε σιρόπι μπίρας
  • 1/2 λεμόνι το χυμό του
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 αυγά βρασμένα προαιρετικό

Οδηγίες
 

  • Πλένουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να τις σκεπάζει. Βράζουμε μέχρι να τρυπιούνται με ένα πιρούνι. Προσοχή να μην παραβράσουν.
  • Βγάζουμε από την κατσαρόλα κι αφήνουμε να κρυώσουν. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μεγάλους κύβους.
  • Σε μια σαλατιέρα βάζουμε τις πατάτες με τα φασόλια και τα αμπελοφάσουλα.
  • Κόβουμε τα φύλλα της ρόκας με τα χέρια μας και τα μοιράζουμε από πάνω. Χτυπάμε σε ένα βαζάκι το χυμό λεμονιού με το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο και περιχύνουμε τη σαλάτα.
  • Προσθέτουμε το καλαμπόκι και περιχύνουμε τη σαλάτα με λίγο από το σιρόπι του. Αν θέλουμε προσθέτουμε τα αυγά κομμένα στα τέσσερα.

Σημειώσεις

Αν δεν έχετε το συγκεκριμένο καλαμπόκι μπορείτε να προσθέσετε καλαμπόκι βρασμένο ή κονσέρβας  μαζί με τα φασόλια, προσθέστε περισσότερο λεμόνι και ελαιόλαδο στο ντρέσινγκ.
Αντί των αμπελοφάσουλων μπορείτε να βάλετε όποια άλλα πράσινα φασολάκια βρασμένα.
Με την προσθήκη των αυγών είναι ένα πλήρες γεύμα.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πατάτες πολύ μικρές χωρίς να τις κόψετε σε μικρότερα κομμάτια.

Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • ΑΜΑΛΙΑ
    • 4 Οκτωβρίου 2017
    Απάντηση

    Αυτό το καλαμπόκι δεν το ήξερα, δείχνει ενδιαφέρον! Γενικά η πατατοσαλάτα είναι ένα χορταστικό και νόστιμο πιάτο που επιδέχεται πολλούς πειραματισμούς, νόστιμη πρόταση αυτή η σημερινή με πρωτότυπα υλικά!

    • Χρυσαυγή
    • 4 Οκτωβρίου 2017
    Απάντηση

    Οι ζεστές πατατοσαλάτες πάντα είναι υπέροχες με ότι συνδυασμό υλικών και να έχουν!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode