Επιστροφή

Εύκολο κέικ με μήλα και αχλάδια χωρίς μίξερ

1 στρογγυλή φόρμα

Συστατικά
  

  • 125 γρ βούτυρο λιωμένο
  • 250 γρ μήλα
  • 250 γρ αχλάδια
  • 1/2 λεμόνι χυμό και ξύσμα
  • 200 γρ αλεύρι αυτοδιογκούμενο
  • 150 γρ ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 125 γρ γάλα χλιαρό
  • 1 κουτ. γλυκού άρωμα βανίλιας
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
  • ζαχαρη άχνη προαιρετικό

Οδηγίες
 

  • Καθαρίζουμε τα μήλα και τα αχλάδια, τα κόβουμε σε μικρούς κύβους και τα ραντίζουμε με το χυμό του λεμονιού.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού.
  • Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το λιωμένο βούτυρο με το γάλα τη βανίλια και τα αυγά. Με σύρμα κουζίνας ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Η διαδικασία αυτή μπορεί να γίνει και σε μια κανάτα ανάδευσης.
  • Μεταφέρουμε τα υγρά συστατικά στο μπολ με τα στερεά αναδεύοντας με μια σπάτουλα.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη φόρμα και μοιράζουμε στην επιφάνεια τα κομμάτια των φρούτων και πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 40-45 λεπτά μέχρι μια λάμα μαχαιριού να βγαίνει στεγνή. Προσέχουμε να μην αρπάξει η επιφάνεια, αν χρειαστεί σκεπάζουμε τη φόρμα με αλουμινόχαρτο.
  • Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσει.
  • Μεταφέρουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε με επιπλέον ζάχαρη άχνη αν θέλουμε.