Αυτές τις μέρες γίνεται πολύ συζήτηση για το τι θα πάρουν μαζί τους τα παιδιά για κολατσιό στο σχολείο.
Από την άλλη μια φίλη προχτές έλεγε ότι άκουσε μαμά σε ΣΜ να ρωτά το βλαστάρι της αν θα πάρει γαριδάκια ή πατατάκια ή κάτι τέλος πάντων από όλα αυτά τα “υγιεινά”!!
Πόσο δύσκολο είναι άραγε να φτιάξουμε στο σπίτι ένα δικό μας παρασκεύασμα μαζί με τα παιδιά δίνοντας τους και τη χαρά της συμμετοχής;; Δύσκολη ερώτηση, θέλει πολύ συζήτηση.
Εγώ θα σας δώσω εδώ ένα πολύ εύκολο κέικ που έφτιαξα σήμερα το πρωί, που δεν θέλει παραπάνω από μια ώρα και μπορεί άνετα να το φτιάξει ένα μικρό παιδί, με μικρή βοήθεια από τη μαμά τον μπαμπά τη γιαγιά το μεγαλύτερο αδελφάκι.
Εύκολο κέικ με μήλα και αχλάδια χωρίς μίξερ
1 στρογγυλή φόρμα
Συστατικά
- 125 γρ βούτυρο λιωμένο
- 250 γρ μήλα
- 250 γρ αχλάδια
- 1/2 λεμόνι χυμό και ξύσμα
- 200 γρ αλεύρι αυτοδιογκούμενο
- 150 γρ ζάχαρη
- 3 αυγά
- 125 γρ γάλα χλιαρό
- 1 κουτ. γλυκού άρωμα βανίλιας
- 1 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή
- ζαχαρη άχνη προαιρετικό
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε τα μήλα και τα αχλάδια, τα κόβουμε σε μικρούς κύβους και τα ραντίζουμε με το χυμό του λεμονιού.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού.
- Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το λιωμένο βούτυρο με το γάλα τη βανίλια και τα αυγά. Με σύρμα κουζίνας ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Η διαδικασία αυτή μπορεί να γίνει και σε μια κανάτα ανάδευσης.
- Μεταφέρουμε τα υγρά συστατικά στο μπολ με τα στερεά αναδεύοντας με μια σπάτουλα.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη φόρμα και μοιράζουμε στην επιφάνεια τα κομμάτια των φρούτων και πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 40-45 λεπτά μέχρι μια λάμα μαχαιριού να βγαίνει στεγνή. Προσέχουμε να μην αρπάξει η επιφάνεια, αν χρειαστεί σκεπάζουμε τη φόρμα με αλουμινόχαρτο.
- Βγάζουμε από το φούρνο αφήνουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσει.
- Μεταφέρουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε με επιπλέον ζάχαρη άχνη αν θέλουμε.
Πολύ ωραίο, αν και δεν μου πέτυχε στο ψήσιμο και δεν ξέρω τι φταίει:
ότι το έβαλα σε φόρμα αλουμινίου ενώ οι τεχνικοί της εταιρείας της κουζίνας μου μου είπαν να μην ψήνω ποτέ σε αλουμίνιο ή το ότι χτύπησα τα υλικά στο μεγάλο μίξερ;
Καλημέρα Βίκυ, αν εννοείς τις φόρμες μιας χρήσεως προσωπικά δεν ψήνω τίποτα κι ποτέ, αν λες τις παλιές φόρμες αλουμινίου δεν μπορώ να καταλάβω τι έφταιξε, ίσως κάποια ρύθμιση του φούρνου σου;; όταν λες δεν πέτυχε στο ψήσιμο τι ακριβώς έγινε, αν θέλεις πες μήπως βρούμε την αιτία ώστε να μην έχεις πρόβλημα. Σε ευχαριστώ για την επίσκεψη.
πεντανοστιμο!! Την επόμενη φορά θα χρησιμοποιήσω μιξερ γτ νομιζω θα γινει πιο αφρατο