Επιστροφή

Σαλάτα με κολοκυθάκια και αυγά ορτυκιού

Συστατικά
  

  • 3 μέτρια τρυφερά κολοκυθάκια
  • 8 αυγά ορτυκιού
  • 1/2 λεμόνι χυμό και ξύσμα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουτ. σούπας καλό ελαιόλαδο

Οδηγίες
 

  • Κόβουμε τα κολοκυθάκια με λαχανοκόφτη σπιράλ ή με μαντολίνο. Τα τοποθετούμε σε βαθύ πιάτο και προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε κι αφήνουμε να μαριναριστεί για 15 λεπτά τουλάχιστον.
  • Βράζουμε τα αυγά και τα ξεφλουδίζουμε.
  • Σε σαλατιέρα ή ένα βαθύ πιάτο τοποθετούμε τα μαριναρισμένα κολοκυθάκια και γαρνίρουμε με τα αυγά ορτυκιού και το ξύσμα λεμονιού. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.