Κόβουμε τα κολοκυθάκια με λαχανοκόφτη σπιράλ ή με μαντολίνο.
Τα τοποθετούμε σε βαθύ πιάτο και προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και λίγο αλάτι.
Ανακατεύουμε κι αφήνουμε να μαριναριστεί για 15 λεπτά τουλάχιστον.
Βράζουμε τα αυγά και τα ξεφλουδίζουμε.
Σε σαλατιέρα ή ένα βαθύ πιάτο τοποθετούμε τα μαριναρισμένα κολοκυθάκια και γαρνίρουμε με τα αυγά ορτυκιού και το ξύσμα λεμονιού.
Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.