Επιστροφή

Τα ιδιαίτερα πρωινά μου

2 άτομα

Συστατικά
  

  • 6 φέτες ψωμιού περασμένες από τοστιέρα ή ελαφρό γκριλ
  • 10 -12 σπαράγγια καθαρισμένα και κομμένα σε μικρότερα κομμάτια
  • 1 αχλάδι fetel
  • λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
  • 6 κουτ. γλυκού τυρί αλειφόμενο
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • λίγες σταγόνες κρέμα βαλσαμικού
  • 25 γρ καρύδια χοντροκομμένα
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι

Οδηγίες
 

  • Καθαρίζουμε τα σπαράγγια και τα βουτάμε σε νερό που βράζει για 2 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε με παγωμένο νερό, τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Ζεσταίνουμε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι και βάζουμε τα καρύδια. Τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και το μέλι ανακατεύοντας για λίγο, μέχρι να καραμελώσουν ελαφρά.
  • Περνάμε τις φέτες του ψωμιού από τοστιέρα ή ελαφρό γκριλ. Καθαρίζουμε το αχλάδι και το κόβουμε σε φέτες ραντίζοντας με λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού.
  • Αραδιάζουμε τις φέτες πάνω σε ένα ξύλο κοπής ή μια πιατέλα. Αλείφουμε με το τυρί τις φέτες του ψωμιού. Τοποθετούμε από πάνω τις φέτες του αχλαδιού και τα σπαράγγια.
  • Περιχύνουμε με το μέλι και λίγες σταγόνες κρέμας βαλσαμικού και μοιράζουμε παντού τα καραμελωμένα καρύδια.
  • Σερβίρουμε συνοδεύοντας με χυμό και καλό καφέ.

Σημειώσεις

Δοκιμάστε ένα πικάντικο αλειφόμενο τυρί, το δικό μου ήταν Σταμνοτύρι Καϊδαντζή, πρώτη φορά το δοκίμασα και είναι πολύ καλή πρόταση για διάφορα σνακ και σαλάτες.
Θα του ταίριαζε πολύ και το τυρί κρέμα  από το τυροκομείο Β. Πορίκης, το οποίο έχω δοκιμάσει παλιότερα σε άλλους πειραματισμούς μου.
Το ψωμί μπορεί να είναι φέτες χωριάτικου ψωμιού ολικής ή τσιαπάτα.
Μια άλλη μέρα πειραματίστηκα με κάτι πιο ιδιαίτερο: τηγανίτες με αρακά, αβοκάντο και ανθότυρο, συνοδευμένες με αυγό ποσέ και κομμάτια αβοκάντο.
Μια πολύ ιδιαίτερη γεύση για την οποία θα μιλήσουμε κάποια άλλη φορά.