Καθαρίζουμε τα σπαράγγια και τα βουτάμε σε νερό που βράζει για 2 λεπτά.
Τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε με παγωμένο νερό, τα αφήνουμε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι και βάζουμε τα καρύδια.
Τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και το μέλι ανακατεύοντας για λίγο, μέχρι να καραμελώσουν ελαφρά.
Περνάμε τις φέτες του ψωμιού από τοστιέρα ή ελαφρό γκριλ.
Καθαρίζουμε το αχλάδι και το κόβουμε σε φέτες ραντίζοντας με λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού.
Αραδιάζουμε τις φέτες πάνω σε ένα ξύλο κοπής ή μια πιατέλα.
Αλείφουμε με το τυρί τις φέτες του ψωμιού.
Τοποθετούμε από πάνω τις φέτες του αχλαδιού και τα σπαράγγια.
Περιχύνουμε με το μέλι και λίγες σταγόνες κρέμας βαλσαμικού και μοιράζουμε παντού τα καραμελωμένα καρύδια.
Σερβίρουμε συνοδεύοντας με χυμό και καλό καφέ.