Τα ιδιαίτερα πρωινά μου γεύματα

από
Σπαράγγια με αχλάδι (4)

Για το πρωινό  γεύμα έχω γράψει και παλιότερα, το θεωρώ από τα απαραίτητα γεύματα της ημέρας και στο σπίτι μας δεν το παραλείπουμε ποτέ.  Πέρα από τα συνηθισμένα, γάλα ψωμί,  δημητριακά, μαρμελάδα, αυγά, χυμό μου αρέσει να αυτοσχεδιάζω να πειραματίζομαι και να δημιουργώ ιδιαίτερες νοστιμιές.

Οι περισσότεροι πειραματισμοί γίνονται τα Σαββατοκύριακα με περισσότερη χαλαρότητα και λίγο πιο αργό ξύπνημα,  που μοιάζουν με ένα ελαφρό γεύμα αυτό που τελευταία έχει γίνει της μόδας δηλαδή το brunch.

Στη σελίδα υπάρχουν αρκετές προτάσεις με αυτούς τους πειραματισμούς μου, μπορείτε να τους βρείτε εδώ.

Σήμερα θα σας δώσω μια ιδιαίτερη ιδέα που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα και άρεσε πολύ.

Σπαράγγια και αχλάδι πάνω σε φέτες ψωμιού και τυρί αλειφόμενο.

Τα ιδιαίτερα πρωινά μου

2 άτομα

Συστατικά
  

  • 6 φέτες ψωμιού περασμένες από τοστιέρα ή ελαφρό γκριλ
  • 10 -12 σπαράγγια καθαρισμένα και κομμένα σε μικρότερα κομμάτια
  • 1 αχλάδι fetel
  • λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
  • 6 κουτ. γλυκού τυρί αλειφόμενο
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • λίγες σταγόνες κρέμα βαλσαμικού
  • 25 γρ καρύδια χοντροκομμένα
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι

Οδηγίες
 

  • Καθαρίζουμε τα σπαράγγια και τα βουτάμε σε νερό που βράζει για 2 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε με παγωμένο νερό, τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Ζεσταίνουμε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι και βάζουμε τα καρύδια. Τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και το μέλι ανακατεύοντας για λίγο, μέχρι να καραμελώσουν ελαφρά.
  • Περνάμε τις φέτες του ψωμιού από τοστιέρα ή ελαφρό γκριλ. Καθαρίζουμε το αχλάδι και το κόβουμε σε φέτες ραντίζοντας με λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού.
  • Αραδιάζουμε τις φέτες πάνω σε ένα ξύλο κοπής ή μια πιατέλα. Αλείφουμε με το τυρί τις φέτες του ψωμιού. Τοποθετούμε από πάνω τις φέτες του αχλαδιού και τα σπαράγγια.
  • Περιχύνουμε με το μέλι και λίγες σταγόνες κρέμας βαλσαμικού και μοιράζουμε παντού τα καραμελωμένα καρύδια.
  • Σερβίρουμε συνοδεύοντας με χυμό και καλό καφέ.

Σημειώσεις

Δοκιμάστε ένα πικάντικο αλειφόμενο τυρί, το δικό μου ήταν Σταμνοτύρι Καϊδαντζή, πρώτη φορά το δοκίμασα και είναι πολύ καλή πρόταση για διάφορα σνακ και σαλάτες.
Θα του ταίριαζε πολύ και το τυρί κρέμα  από το τυροκομείο Β. Πορίκης, το οποίο έχω δοκιμάσει παλιότερα σε άλλους πειραματισμούς μου.
Το ψωμί μπορεί να είναι φέτες χωριάτικου ψωμιού ολικής ή τσιαπάτα.
Μια άλλη μέρα πειραματίστηκα με κάτι πιο ιδιαίτερο: τηγανίτες με αρακά, αβοκάντο και ανθότυρο, συνοδευμένες με αυγό ποσέ και κομμάτια αβοκάντο.
Μια πολύ ιδιαίτερη γεύση για την οποία θα μιλήσουμε κάποια άλλη φορά.
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode