Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις βάζουμε σε μεγάλο μπολ με νερό και χυμό λεμονιού. Αν είναι μεγάλες τις κόβουμε στη μέση, διαφορετικά τις αφήνουμε ολόκληρες.
Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το χυμό λεμονιού, το ξύδι, το ηλιέλαιο, το κρασί, το αλάτι και τα μπαχάρια και τοποθετούμε στην εστία.
Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τις καθαρισμένες αγκινάρες και βράζουμε 5 λεπτά. Αποσύρουμε από την εστία και αφήνουμε 20 λεπτά.
Μεταφέρουμε τις αγκινάρες σε βάζα αποστειρωμένα και γεμίζουμε καλά με το υγρό που έβρασαν.
Κλείνουμε πολύ καλά τα βάζα και γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν. Ελέγχουμε το καπάκι να έχει βυθιστεί στο κέντρο, ένδειξη ότι έχουμε κλείσει σωστά το βάζο.
Αποθηκεύουμε σε σκοτεινό ντουλάπι. Όταν ανοίξουμε το βάζο τοποθετούμε στο ψυγείο.