Επιστροφή

Αγκιναρούλες στο βάζο!!!

Συστατικά
  

  • 30 τρυφερές φρέσκες αγκινάρες
  • 250 ml Χυμό λεμονιού
  • 500 ml ξύδι λευκό
  • 600 ml ηλιέλαιο
  • 50 ml γλυκό κρασί προαιρετικό
  • 1 κουτ. σούπας αλάτι
  • 10 μπαχάρια
  • λεμόνια το χυμό για το καθάρισμα των αγκιναρών

Οδηγίες
 

  • Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις βάζουμε σε μεγάλο μπολ με νερό και χυμό λεμονιού. Αν είναι μεγάλες τις κόβουμε στη μέση, διαφορετικά τις αφήνουμε ολόκληρες.
  • Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το χυμό λεμονιού, το ξύδι, το ηλιέλαιο, το κρασί, το αλάτι και τα μπαχάρια και τοποθετούμε στην εστία.
  • Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τις καθαρισμένες αγκινάρες και βράζουμε 5 λεπτά. Αποσύρουμε από την εστία και αφήνουμε 20 λεπτά.
  • Μεταφέρουμε τις αγκινάρες σε βάζα αποστειρωμένα και γεμίζουμε καλά με το υγρό που έβρασαν.
  • Κλείνουμε πολύ καλά τα βάζα και γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν. Ελέγχουμε το καπάκι να έχει βυθιστεί στο κέντρο, ένδειξη ότι έχουμε κλείσει σωστά το βάζο.
  • Αποθηκεύουμε σε σκοτεινό ντουλάπι. Όταν ανοίξουμε το βάζο τοποθετούμε στο ψυγείο.

Σημειώσεις

Οι ποσότητες είναι προσαρμοσμένες για 30 μικρές αγκινάρες, ίσως περισσέψει λίγο υγρό.
Αν δεν έχετε γλυκό κρασί παραλείψετε το.
Για το πως καθαρίζουμε τις αγκινάρες μπορείτε να δείτε εδώ.
Αν έχετε άγριες αγκινάρες θα πρέπει να είστε προσεκτικοί στους χειρισμούς λόγω του ότι τα αγκάθια τους μπορεί να σας τραυματίσουν, γιαυτό καλό είναι να τις καθαρίσετε φορώντας χοντρά γάντια κουζίνας.