Καθαρίζουμε τις πατάτες τις πλένουμε καλά, τις τοποθετούμε σε μικρή κατσαρόλα με κρύο νερό και τοποθετούμε στην εστία. Βράζουμε περίπου 20 λεπτά μέχρι να τρυπιούνται με πιρούνι.
Για πιο γρήγορο αποτέλεσμα κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια πριν τις βράσουμε. Στραγγίζουμε.
Καθαρίζουμε το αγγούρι και τα ραπανάκια και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες με τη βοήθεια μαντολίνου ή κοφτερού μαχαιριού.
Σε ένα μικρό βαζάκι βάζουμε το χυμό λεμονιού το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και τη μουστάρδα. Ανακινούμε καλά να ομογενοποιηθεί.
Σε μικρό σαγανάκι ψήνουμε ελαφρά το τυρί και το κόβουμε σε κομμάτια.
Σε σαλατιέρα ή κατευθείαν στα πιάτα σερβιρίσματος τοποθετούμε τις πατάτες μαζί με τα υπόλοιπα λαχανικά και τα κομμάτια του ψημένου τυριού.
Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και σερβίρουμε.
Αν θέλουμε να πάρουμε την πατατοσαλάτα στο γραφείο βάζουμε σε ένα βάζο εναλλάξ τα υλικά και κρατάμε το ντρέσινγκ στο βαζάκι να το προσθέσουμε την ώρα του φαγητού.