Επιστροφή

Πατατοσαλάτα με αγγούρι, ραπανάκια και τυρί

2 άτομα

Συστατικά
  

  • 500 γρ πατάτες μικρές
  • 1 μικρό αγγούρι σε ροδέλες
  • 4-5 ραπανάκια σε ροδέλες
  • φύλλα ρόκας
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
  • άνηθο ή μάραθο
  • 100 γρ κεφαλοτύρι ή χαλούμι
  • Αλάτι και φρεσκοτριμένο πιπέρι
  • 4 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 3 κουτ. σούπας Χυμό λεμονιού
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα

Οδηγίες
 

  • Καθαρίζουμε τις πατάτες τις πλένουμε καλά, τις τοποθετούμε σε μικρή κατσαρόλα με κρύο νερό και τοποθετούμε στην εστία. Βράζουμε περίπου 20 λεπτά μέχρι να τρυπιούνται με πιρούνι. Για πιο γρήγορο αποτέλεσμα κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια πριν τις βράσουμε. Στραγγίζουμε.
  • Καθαρίζουμε το αγγούρι και τα ραπανάκια και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες με τη βοήθεια μαντολίνου ή κοφτερού μαχαιριού.
  • Σε ένα μικρό βαζάκι βάζουμε το χυμό λεμονιού το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και τη μουστάρδα. Ανακινούμε καλά να ομογενοποιηθεί.
  • Σε μικρό σαγανάκι ψήνουμε ελαφρά το τυρί και το κόβουμε σε κομμάτια.
  • Σε σαλατιέρα ή κατευθείαν στα πιάτα σερβιρίσματος τοποθετούμε τις πατάτες μαζί με τα υπόλοιπα λαχανικά και τα κομμάτια του ψημένου τυριού. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και σερβίρουμε.
  • Αν θέλουμε να πάρουμε την πατατοσαλάτα στο γραφείο βάζουμε σε ένα βάζο εναλλάξ τα υλικά και κρατάμε το ντρέσινγκ στο βαζάκι να το προσθέσουμε την ώρα του φαγητού.

Σημειώσεις

Αν σου αρέσουν οι πατάτες με τη φλούδα τους μπορείς να τις πλύνεις πολύ καλά με ένα σφουγγαράκι να τις βράσεις χωρίς να τις κόψεις όμως, ο χρόνος βρασμού θα είναι μεγαλύτερος.
Μπορείς εδώ να δεις και άλλες πατατοσαλάτες που έχουμε φτιάξει παλιότερα.