share

Πατατοσαλάτα με αγγούρι, ραπανάκια και τυρί

από
Πατατοσαλάτα με αγγούρι, ραπανάκια και τυρί

Για να μη φας “βλακείες” όπως λέει και μια φίλη, υπάρχουν λύσεις εύκολες και σύντομες.

Έτσι κι εγώ σε μια δύσκολη μέρα, απουσίας από το σπίτι, όταν επέστρεψα σκάρωσα αυτή την πατατοσαλάτα με ότι βρέθηκε στο ψυγείο. Α μπορείς να την ετοιμάσεις σε ένα βάζο και για την άλλη μέρα στο γραφείο.

Εκτός από ένα πρόχειρο γεύμα μπορείς να την φτιάξεις και για να συνοδεύσεις ένα ψητό κρέας ή ψάρι.

Δοκίμασε την τώρα που έχει τις φρέσκες μικρές πατάτες.

Πατατοσαλάτα με αγγούρι, ραπανάκια και τυρί

2 άτομα

Συστατικά
  

  • 500 γρ πατάτες μικρές
  • 1 μικρό αγγούρι σε ροδέλες
  • 4-5 ραπανάκια σε ροδέλες
  • φύλλα ρόκας
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
  • άνηθο ή μάραθο
  • 100 γρ κεφαλοτύρι ή χαλούμι
  • Αλάτι και φρεσκοτριμένο πιπέρι
  • 4 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 3 κουτ. σούπας Χυμό λεμονιού
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα

Οδηγίες
 

  • Καθαρίζουμε τις πατάτες τις πλένουμε καλά, τις τοποθετούμε σε μικρή κατσαρόλα με κρύο νερό και τοποθετούμε στην εστία. Βράζουμε περίπου 20 λεπτά μέχρι να τρυπιούνται με πιρούνι. Για πιο γρήγορο αποτέλεσμα κόβουμε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια πριν τις βράσουμε. Στραγγίζουμε.
  • Καθαρίζουμε το αγγούρι και τα ραπανάκια και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες με τη βοήθεια μαντολίνου ή κοφτερού μαχαιριού.
  • Σε ένα μικρό βαζάκι βάζουμε το χυμό λεμονιού το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και τη μουστάρδα. Ανακινούμε καλά να ομογενοποιηθεί.
  • Σε μικρό σαγανάκι ψήνουμε ελαφρά το τυρί και το κόβουμε σε κομμάτια.
  • Σε σαλατιέρα ή κατευθείαν στα πιάτα σερβιρίσματος τοποθετούμε τις πατάτες μαζί με τα υπόλοιπα λαχανικά και τα κομμάτια του ψημένου τυριού. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και σερβίρουμε.
  • Αν θέλουμε να πάρουμε την πατατοσαλάτα στο γραφείο βάζουμε σε ένα βάζο εναλλάξ τα υλικά και κρατάμε το ντρέσινγκ στο βαζάκι να το προσθέσουμε την ώρα του φαγητού.

Σημειώσεις

Αν σου αρέσουν οι πατάτες με τη φλούδα τους μπορείς να τις πλύνεις πολύ καλά με ένα σφουγγαράκι να τις βράσεις χωρίς να τις κόψεις όμως, ο χρόνος βρασμού θα είναι μεγαλύτερος.
Μπορείς εδώ να δεις και άλλες πατατοσαλάτες που έχουμε φτιάξει παλιότερα.
Κατηγορίες

Μετά από 38 δραστήρια χρόνια στο χώρο της υγείας, έπρεπε να οργανώσω το μετά!! Έτσι εκτός από τα άλλα ενδιαφέροντα μου άρχισα να γράφω τις συνταγές από τα φαγητά και τα γλυκά που τρώμε στο σπίτι στην καθημερινότητα μας. Με αυτό τον τρόπο θα γίνει μια καταγραφή όσων έμαθα να φτιάχνω από τα παιδικά μου χρόνια, μιας και η μαγειρική για λόγους επιβίωσης είχε μπει στη ζωή μου πολύ νωρίς, από τα 12 μου χρόνια στην αρχή των Γυμνασιακών μου χρόνων. Ελπίζοντας επιπλέον να βοηθηθούν τα παιδιά μου αναζητώντας τις συνταγές της μαμάς της γιαγιάς κλπ
    • Θέλγια Τσιαρσιώτη
    • 13 Μαΐου 2019
    Απάντηση

    Ξανθούλα μου, εξαιρετική πρόταση. Ήρθε κυριολεκτικά, πάνω στην ώρα… Άλλη μία προσπάθεια να χάσω βάρος. Σου είμαι ευγνώμων.

      • Ξανθή
      • 13 Μαΐου 2019
      Απάντηση

      Κάπως έτσι σκέφτηκα κι εγώ όταν άρχισα τις ιδέες για σαλάτες αν και αυτή βγήκε ένεκα άλλων λόγων.Σε ευχαριστώ!

    • ΑΜΑΛΙΑ
    • 13 Μαΐου 2019
    Απάντηση

    Πολύ το λιμίζομαι αυτό το γεμάτο βαζάκι, μπαίνει στα προσεχώς της εβδομάδας!

      • Ξανθή
      • 13 Μαΐου 2019
      Απάντηση

      Αμαλία χαίρομαι που σου έδωσα ιδέα για το γραφείο!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνταγές της Ασπρούλας
Close Cookmode