Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις βάζουμε σε νερό με λεμόνι.
Τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Ετοιμάζουμε όλα τα άλλα υλικά της σαλάτας. Πλένουμε και κόβουμε τα ντοματίνια ή τις ντομάτες.
Σε σαλατιέρα ή σε μεγάλο πιάτο αραδιάζουμε τις αγκινάρες, τις ντομάτες, τις πιπεριές και το καλαμπόκι ή τα φασόλια, ανάλογα με το τι θέλουμε.
Σε ένα μικρό βάζο φτιάχνουμε ένα ντρέσινγκ με τα υπόλοιπα υλικά και περιχύνουμε τη σαλάτα.
Έτσι τόσο εύκολα και απλά έχουμε μια υπέροχη σαλάτα να συνοδεύσουμε το γεύμα μας ή να φάμε ένα ελαφρύ γεύμα.