Οι αγκινάρες το ξέρετε ότι είναι αγαπητές και στη σελίδα έχουμε πολλές συνταγές.
Η σημερινή σαλάτα ως ιδέα ανήκει στη Λίνα, την έχει φτιάξει αρκετές φορές και μου την έγραψε σε μήνυμα, ώστε να τη φτιάξω κι εγώ και αν βρω χρόνο να τη γράψω.
Δε θα της χαλούσα ποτέ το χατίρι, να μην δοκιμάσω αλλά και να γράψω την ιδέα της.
Μια σαλάτα που δέχεται τροποποιήσεις ως προς τα προστιθέμενα υλικά, ανοιξιάτικη και γεμάτη χρώματα.
Δοκιμάστε όσο ακόμη υπάρχουν τρυφερές αγκινάρες.
Σαλάτα με αγκινάρες
Συστατικά
- αγκινάρες φρέσκες
- ντοματίνια ή ντομάτες
- ψημένες πιπεριές Φλωρίνης
- καλαμπόκι βρασμένο ή φασόλια κονσέρβας
- ελαιόλαδο
- ξύδι βαλσαμικό
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- μουστάρδα
- λεμόνι για να καθαρίσουμε τις αγκινάρες
Οδηγίες
- Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις βάζουμε σε νερό με λεμόνι. Τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
- Ετοιμάζουμε όλα τα άλλα υλικά της σαλάτας. Πλένουμε και κόβουμε τα ντοματίνια ή τις ντομάτες.
- Σε σαλατιέρα ή σε μεγάλο πιάτο αραδιάζουμε τις αγκινάρες, τις ντομάτες, τις πιπεριές και το καλαμπόκι ή τα φασόλια, ανάλογα με το τι θέλουμε.
- Σε ένα μικρό βάζο φτιάχνουμε ένα ντρέσινγκ με τα υπόλοιπα υλικά και περιχύνουμε τη σαλάτα.
- Έτσι τόσο εύκολα και απλά έχουμε μια υπέροχη σαλάτα να συνοδεύσουμε το γεύμα μας ή να φάμε ένα ελαφρύ γεύμα.
Σημειώσεις
Οι ποσότητες των υλικών δικές σας ανάλογα με τα άτομα που θα φάνε.
Οι πιπεριές μπορεί να είναι από βάζο όπως και το καλαμπόκι.
Αν δεν σας αρέσουν οι ωμές αγκινάρες θα μπορούσατε να τις βράσετε πολύ λίγο σε νερό με λεμόνι ή να τις ψήσετε δεν είμαι σίγουρη ότι η σαλάτα θα έχει την ίδια νοστιμιά.
Μια άλλη μέρα που έγινε και πάλι η σαλάτα αντικατέστησα το ξύδι, στο ντρέσινγκ, με λεμόνι και μας άρεσε περισσότερο.
Σκέφτομαι μια άλλη φορά να προσθέσω καπνιστό σολομό ή αυγοτάραχο.