Καθαρίζουμε τις αγκινάρες από τα εξωτερικά φύλλα, μέχρι να φανούν τα τρυφερά ανοιχτά πράσινα εσωτερικά φύλλα και στη συνέχεια κόβουμε το κοτσάνι στη βάση της αγκινάρας για να μπορούμε να τις τοποθετήσουμε στο ταψί.
Κόβουμε κάθετα τα τυχόν σκληρά φύλλα και με ένα μικρό κουτάλι ή αυτό το εργαλείο που φαίνεται στη φωτογραφία αφαιρούμε το χνούδι που καλύπτει την αγκινάρα ανοίγοντας χώρο και για τη γέμιση.
Τις τοποθετούμε σε νερό με χυμό λεμονιού. (φωτογραφία αρχείου)
Σε αλατισμένο νερό που βράζει βάζουμε τις αγκινάρες και βράζουμε για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.
Καθαρίζουμε το σπανάκι και το πλένουμε καλά. Ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα λαχανικά.
Σε τηγάνι βάζουμε 2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, τοποθετούμε στην εστία και σοτάρουμε το φινόκιο μαζί με τα κρεμμυδάκια 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το σπανάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι το σπανάκι να μαραθεί. Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι.
Σε λαδωμένο ταψί αραδιάζουμε τις αγκινάρες.
Με ένα κουταλάκι γεμίζουμε με το μείγμα από το σπανάκι.
Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο στο γιαούρτι ανακατεύουμε καλά και μοιράζουμε πάνω από κάθε αγκινάρα να καλυφθεί καλά.
Μοιράζουμε από πάνω το τριμμένο τυρί. Προσθέτουμε 100 ml νερό και λίγο ελαιόλαδο στο ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και αέρα στο κάτω ράφι του φούρνου για 30 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε.