Επιστροφή

Ταραμοκεφτέδες με κολοκύθα

8 κεφτέδες

Συστατικά
  

  • 350 γρ κολοκύθα κίτρινη βάρος καθαρισμένης
  • 100 γρ πατάτα
  • 70 γρ ταραμά λευκό
  • 100 γρ αλεύρι αυτοδιογκούμενο
  • 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μάραθο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • σησαμέλαιο για το τηγάνισμα

Οδηγίες
 

  • Καθαρίζουμε την κολοκύθα και την τρίβουμε στο χοντρό μέρος του τρίφτη. Αλατίζουμε ελαφρά και αφήνουμε σε σουρωτήρι να βγάλει τα υγρά της. Μπορούμε αυτή τη διαδικασία να την κάνουμε από το προηγούμενο βράδυ.
  • Στύβουμε πολύ καλά την κολοκύθα να μην έχει υγρά. Τρίβουμε την πατάτα στο χοντρό μέρος του τρίφτη και βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ ανάδευσης.
  • Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Με λαδωμένα χέρια πλάθουμε κεφτεδάκια.
  • Σε μικρό αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε σησαμέλαιο ίσα να καλυφθεί ο πάτος και λίγο παραπάνω. Μόλις ζεσταθεί το σησαμέλαιο βάζουμε λίγα λίγα τα κεφτεδάκια μας.
  • Τηγανίζουμε για περίπου 5 λεπτά, στη μέτρια ένταση της εστίας μας, γυρίζοντας τα μια δυο φορές.
  • Βγάζουμε από το τηγάνι και τους αφήνουμε πάνω σε χαρτοπετσέτα να απορροφήσει το περιττό λάδι.
  • Σερβίρουμε ως συνοδευτικό ή ακόμη και κύριο μαζί με μια σαλάτα.

Σημειώσεις

Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και άλλα μυριστικά όπως δυόσμο ή μαϊντανό.
Θα τα ξαναφτιάξω σύντομα με περισσότερες προσθήκες υλικών.
Μετά  πέντε χρόνια θέλοντας να αξιοποιήσω μια κολοκύθα τους έφτιαξα  και πάλι , αυτή τη φορά συνοδεύτηκαν με μια σαλάτα κόκκινου λάχανου και καρότου
και το βράδυ με ένα γουακαμόλε (δεν υπάρχει φωτογραφία).